İhtida töreni öncesinde Müslüman olma sürecini anlatan Hasegawa, şunları kaydetti:

"24 yıldır Tokyo’da yaşıyorum. Rusya’da yaşarken aslında İslam dinini biliyordum ancak bende korkutucu bir imajı vardı. Araştırmaya çekiniyordum. Tokyo’da çalıştığım şirkette beş yıl önce Endonezyalı Müslümanlarla tanıştım. Beraber aynı işyerinde çalışıyorduk ama onlar benim kafamdaki Müslüman imajından çok faklılardı. Çok nazik, kibar, insanları hoş karşılayan, güler yüzlü ve cana yakın insanlardı. Onların bu tutum ve davranışları benim İslam dinine olan bakışımı değiştirdi. İslam dinini araştırmaya, Hristiyanlıkla İslam dini arasındaki farkları gözlemlemeye başladım. Hristiyanlıkta kişinin söylediği ile yaptığı arasında birçok fark var. Kiliseye gitsem bile kendimi rahat hissedemiyordum. Kilise ikonlarla dolu ama kimse Allah’ın bilincinde değil. Hristiyanlıkta anlamını dahi bilmediğim birçok bayram var ama kimse bu bayramların bilincinde hareket etmiyor. Kiliseye sadece kötü bir şey olduğunda gidiyorsunuz.

- "Dinimi bulduğum için çok mutluyum"

İslam dinini araştırdıkça Allah’ı kalbimde hissetmeye başladım. Camiye her zaman gidebiliyorsunuz. Camiye gitmeniz için kötü bir şey olması gerekmiyor. Bilmediğim çok şey var ama endişelenmiyorum. Çok çalışıp yavaş yavaş öğreneceğim. Arkadaşlarım her zaman yanımda ve en büyük destekçilerim. Dinimi bulduğum için çok mutluyum. Göz yaşlarım mutluluğumdandır.

Akrabalarıma da anlattım ama ikna olmadılar. Her şeyi onlara doğru ve düzgün bir şekilde anlatmak istiyorum. En büyük üzüntüm annemin Hristiyan olarak ölmesiydi. Keşke o da İslam dini ile buluşmuş olsaydı."

tokyo-camii-ihtida-22

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından Tokyo Camii İmam Hatibi Muhammet Rıfat Çınar, Elena Hasegawa’ya İslam dininin iman, ibadet ve ahlak ilkelerinden bahsederek bilgiler verdi.

tokyo-camii-ihtida-33

Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman olan Elena Hasegawa’ya İhtida Belgesi takdim edilerek Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından Rusça Kur’an-ı Kerim ve İslamiyet’le ilgili kitaplar hediye edildi.

Editör: Ömer Ceylan