Sinop'ta "Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası" etkinlikleri kapsamında Sinop Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Muzaffer Barlak’ın katılımıyla "Peygamberimiz,İman ve İstikamet" konulu konferans gerçekleştirildi.

Sinop Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Toplantı Salonundaki konferansın açış konuşmasını yapan İl Müftüsü Mustafa Düzgüney, "İman ve istikamet hususunda Müminler için en güzel örnek hiç şüphesiz Peygamber Efendimizdir. Cenabıhak, inanç, ibadet ve ahlakta istikametin yolunu göstermek için rahmetinin bir tecellisi olarak onu insanlığa rehber seçmiş; sırat-ı müstakimin ve güzel ahlakın gerektirdiği davranışları onun şahsında insanlığa öğretmiştir." dedi.

sinop-mevlidi-nebi-33

Sonrasında din görevlilerinin haftasını kutlayan Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şakir Taşdemir ise "Efendimiz(sas)'in bir hadisinde belirtilldiği üzere insan, önce iman etmeli, sonra dosdoğru olmalı. Ancak doğru olmak için de doğru yerde durmalı. Kimin izinde gittiğini bilmeli. Biz Müminler, Yüce Allah’ın son kitabı Kur’an’ın ve son peygamberi Hz. Muhammed(sas)'in izinden gidiyoruz. Rabbim cümlemizi sıratı müstakimden ayırmasın." diye konuştu.

sinop-mevlidi-nebi-44

- "Kur’an ve sünnet ışığında güzel bir dil ve üslup geliştireceğiz"

Doç Dr. Muzaffer Barlak da Hz. Peygamber'in hayatından kesitler anlatarak konferansında şunları kaydetti:

"İrşat vazifesini yerine getirirken en büyük rehberin Peygamber (sas) dir.Peygamber Efendimiz’in dil ve üslubu bizim için en güzel örnektir. Bizler, irşat vazifesini yerine getirirken ‘Anlamıyorlar. Dinlemiyorlar’ diye kenara çekilmeyeceğiz. Tam aksine insanların Kur’an-ı ve Peygamberimizi daha iyi anlamaları için Kur’an ve sünnet ışığında güzel bir dil ve üslup geliştireceğiz. Zira insanlara iman ve istikamet üzere yaşamayı öğütlemek, Kur’ani bir dil ve Peygamberi bir üslupla mümkündür."

sinop-mevlidi-nebi-22

Konferansın akabinde emekli olan din görevlilerine plaket takdim edildi.

Editör: Ömer Ceylan