İzmir İl Müftülüğü tarafından "Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası” kapsamında konferans düzenlendi.

Konferansa İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse konuşmacı olarak katıldı.

Rektör-Köse-İstikamet,-ahsen-i-takvim-üzere-yürümektir04

Bilal Saygılı Camii ve Külliyesi Konferans Salonu’nda Kur’an-ı Kerim tilavet ile başlayan programın açışında konuşan İl Müftüsü Salih Sezik, din görevlilerinin sosyal hayatın ve toplum düzeninin yapı taşları olduğunu vurgulayarak, "Din görevlilerimiz, insanımızın günlük hayatının her safhasında yer alıyor. Gerektiğinde imamlık gerektiğinde danışmanlık gerektiğinde ise rehberlik yaparak vatandaşımızın yanında yer almaya devam ediyor.” dedi.

Rektör-Köse-İstikamet,-ahsen-i-takvim-üzere-yürümektir02

Ardından kürsüye gelen Prof. Dr. Saffet Köse, istikametin bir ahlaka dönüşmesi ve yerleşik bir karakter halini alması durumunda onun varlığından söz edilebileceğinin altını çizerek, “İstikamet, diğer erdemlerde olduğu gibi zaaflar ya da dış baskı söz konusu olduğunda çizginin dışına çıkmamayı başarmak demektir. İstikamet, zaafları ayartan şeylerle karşılaşıldığında yörüngede kalmakla ölçülür." dedi.

İstikametin ahsen-i takvim çizgisinde kalmak olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Köse, “İstikamet, ahsen-i takvim üzere yürümektir. Esfal-i safilin’e götüren yollara sapmamak, onun davetçilerine direnmek demektir. İstikamet, doğru yoldaki dürüst yaşamdır ya da dürüstlüğü ilke edinmektir. Yolun yanlış olduğu yerdeki istikamet makbul değildir. İstikamet yolundaki ışığı azaltan șey, günahlardır. Çoğaldıkça da yoldan çıkaracak kadar güçlüdür. Amel-i salih ise yoldaki ışığın yakıtıdır. Nitekim ibadetler, kötülük ve çirkinliklerden alıkoyar.” şeklinde konuştu.

Rektör-Köse-İstikamet,-ahsen-i-takvim-üzere-yürümektir01

Konferansa, müftülük personeli, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Editör: Ammar Esenkal