Programa İl Valisi Ömer Faruk Coşkun, protokol ve Din Görevlileri katıldı.Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müşaviri Doç. Dr. Ömer Menekşe ve TDV Genel Müdürlüğü Eğitim Uzmanı Oğuzhan Arıcı’nın sunumlarıyla katıldığı programda, Merkez Fetih Camii İmam Hatibi Mahmut Durmuş’un Kur’an-ı Kerim Tilaveti, Başkanlığımız ve TDV Genel Müdürlüğünün hazırladığı Kurban Sinevizyonu gösteriminin ardından İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu açılış konuşması yaptı.

İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu: “Kurban ibadeti insanlık tarihi kadar eski bir ibadettir. İnsanlığın olmazsa olmazıdır. Allah’a yakınlık vesilesidir. Sloganı Tekbir’dir. Tekbir ise, Müslümanın zikridir. Zikir, hatırlamak ve hatırlanmaktır. Kurban İbadeti ile Mü’minler; başta Allah’ı, sonra yakınlarını ve daha sonra da tüm kardeşlerini hatırlar ve birbirine yaklaşırlar.”

“Dünyada birçok yerde, özellikle 6 İslam coğrafyasında, İçinden geçtiğimiz süreçte; tüm insanlığı kuşatan şiddet, terör, nefret, düşmanlık, ırkçılık, ayrımcılık, işgal, sömürgecilik, islamafobya ve bunlara bağlı olarak ortaya çıkan zorunlu göç, açlık, yoksulluk, haksızlık, adaletsizlik gibi sorunlarla mücadele etmek için farkındalık ve bilinç oluşturma gayreti ve yardım konularını genelde T.C. Devleti özelde ise D.İ.B ve TDV üstlenmiştir. İşte bunun adı, İyiliktir, Yardımdır, Kurbandır. Bunun adı Türkiye’dir. Bunun adı D.İ.B. ve TDV dir.” dedi.

Vekâlet yoluyla kurban bağışı yapan Osmaniye Vali Ömer Faruk Coşkun, İl Emniyet Müdürü ve İl Özel İdare Genel Sekreterine bağış belgelerini İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu takdim etti.

Vali Ömer Faruk Coşkun: “Bu organizasyonda emeği geçenlere ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İnşaAllah Rabbim ibadetlerimizi kabul buyursun. Diyanet İşleri Başkanlığımız ve T.D. Vakfımız hem yurt içinde hem de yurt dışında her konuda olduğu gibi kurban hizmetleri organizasyonlarında da güvenilir bir şekilde yerine getiriyor” dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müşaviri Doç. Dr. Ömer Menekşe “Mesele kurban eti değil ki mesele; Verirken karşındakine; 'Seni unutmadım' demek “sen benim için önemlisin”, “Açsan, tok olamam” demek. Kurban etleşmek değil ki; kurban dertleşmektir. Derdi olan insana “derdin, derdimdir” demektir” dedi.

“Kurban, kurbiyyettir, gönülden bağlılık, gönüllerin, duaların birleşmesi, milletçe ve ümmetçe yakınlaşma ve paylaşmadır. O açıdan verilen her vekâlet bir emanettir.” sözleriyle başladığı sunumunu,

Vekâlet Yoluyla Kurban’ın tanımı, kimlere ve nasıl ne şekilde ulaştırıldığı, Kurban ibadetinin istismarı konularını detaylarıyla anlattı.

Daha sonra TDV Genel Müdürlüğü Eğitim Uzmanı Oğuzhan Arıcı’nın; Vekâletle Kurban Kesim programının amacı, ortak çalışılan kurumlar, Kurbanların satın alınması, Kurban bağışlarının kabul yöntemi, Kesim ve dağıtım yapılacak ülkelerin belirlenmesi, 2017 yılı istatistik bilgileri, TDV gönüllüsü olmak ve Dünyanın dört bir yanından görüntü sunumlarıyla program sona erdi.

Editör: Mehmet Çalışkan