Ünye Müftüsü Ali Işık, Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Dİyanet Vakfı iş birliğinde sürdürülen "2019 Yılı Vekâletle Kurban Kesim Organizasyonu" kapsamında Ünye Cumhuriyet Meydanı'na kurulan vekâletle kurban standını ziyaret ederek; "Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş" kampanyasına destek verdi.

Müftü Işık, kurban vekâletini Türkiye Diyanet Vakfı'na verdi.

"Kurban bağışını sadece bir yardım faaliyeti olarak görmemeliyiz"

Işık, "Türkiye Diyanet Vakfının 7 kıtada milyonlarca mazlumun sofrasına hayırsever milletimizin yardımlarını ulaştırdığına" dikkati çekerek; "Yolumuzu gözleyen mazlumların, yetimlerin umuduyuz. Türkiye Diyanet Vakfı, hayırsever milletimizin bağışlarıyla binlerce mazlumun yüzünü güldürüyor. Bu yardım faaliyetleri esnasında insanların kalpleri İslam'a ısınıyor ve müslümanlığı seçiyorlar. Kurban bağışını sadece bir yardım faaliyeti olarak görmemeliyiz. Bu yardımlar hem irşat görevi icra ediyor, hem de nice kabilelerin İslam'la tanışarak Müslüman olmasına vesile oluyor. Bu itibarla imkânı olan kardeşlerimizin 'Yeryüzünde İyilik Egemen Oluncaya Kadar' sloganıyla yollara koyulan Türkiye Diyanet Vakfımıza destek olmalarını, kurban hisselerini bağışta bulunmalarını istiyorum." ifadelerini kullandı.

Müftü Işık, Ünye Cumhuriyet Meydanı ve Merkez Büyük Cami yanına kurulan kurban standının, arefe günü akşamına kadar açık olacağını hatırlatarak bağış yapmak isteyen vatandaşların müftülük ve camilere başvurabileceğini söyledi.

Editör: Mehmet Çalışkan