Ordu İl Müftüsü Mürsel Öztürk, Çaybaşı, Kabadüz ve Mesudiye ilçelerinde “Hz. Peygamber ve Gençlik” konulu konferans verdi. 

Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri kapsamında ilçe müftülüklerince düzenlenen konferanslarda konuşan Müftü Öztürk “Gençliğini ihya etmeyen milletler geleceğini imha etmiş olur.” dedi. 

Özellikle gençlerin yoğun ilgi gösterdiği konferanslarda “gençliğin ihyasının ancak ve ancak Muhammed’i bir ahlak ile mümkün olduğunu” vurgulayan Öztürk, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Milletimizin en büyük gücü, Avrupa’nın birçok devletinin nüfusundan daha fazla olan dinamik ve genç neslidir. Milletlerin yarınlarının teminatı ise hiç şüphesiz gençliğidir. Biz gençliğimizi her hususta eşsiz örneğimiz olan Peygamberimiz ile buluşturmalı, onun üstün ahlakı ile yetiştirmeli ve onun temsil ettiği değerler ile donatmalıyız. 

Peygamberimiz gençlere büyük değer vermiş, onlara her zaman sevgi, şefkat ve merhamet ile davranmıştır. Gençlere örnek hayatı ile rol model olan Allah Resulü, Allah’ın davasını hak ve hakikat uğrunda destanlaşan gençlerle yeryüzüne yaymıştır.” 

İslam’ın ilk yıllarından itibaren Hz. Peygamberin yanında yer alıp ona destek olmuş ve dinimizin yayılmasında isimleri destanlaşmış genç sahabilerin hayatlarından örnekler veren Müftü Öztürk,   “İslami değerler ve Peygamberi ahlak, Resulün övgüsüne mazhar olmuş destansı bir genç olan ceddimiz Fatih Sultan Mehmet Han’ı, 15’liler diye destanlaşan Çanakkale’nin kahramanlarını ve en yakın tarihimiz olan 15 Temmuz işgal girişimine karşı değerlerimiz için canlarını tanklara, uçaklara siper eden kahraman gençlerimizi milletimize kazandırmıştır.” dedi.

Öztürk, konuşmasını gençlere yaptığı şu çağrı ile tamamladı:

“Diyanet camiası olarak gençlerimizi her alanda desteklemeye ve onlarla birlikte olmaya devam edeceğiz. Sözlerimi Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Sayın Ali Erbaş’ın gençlere yaptığı şu çağrı ile bitirmek istiyorum. “Müftülüklerimize, en yakın cami görevlilerimize, Aile ve Dini Rehberlik Bürolarımıza sizleri bekliyor, görevlendirdiğimiz gençlik koordinatörlerimizin her zaman yanınızda olduğunu unutmamanızı istiyorum.“


 

Editör: Mehmet Çalışkan