İl Müftülüğü bahçesinde düzenlenen programa İl Müftüsü Mürsel Öztürk, İl Müftü yardımcıları Seyfullah Çakır, Cemal Uzun, Altınordu İlçe Müftüsü Mustafa Düzgüney, Din Görevlileri, öğrenciler ve çok sayıda öğrenci velisi katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda Altınordu İlçe Müftüsü Mustafa Düzgüney ve İl Müftüsü Mürsel Öztürk birer konuşma yaptı.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Altınordu İlçe Müftüsü Mustafa Düzgüney, Yaz Kur’an Kursları için müftülük olarak her türlü tedbiri aldıklarını belirterek “yaz döneminde ne kadar çok yavrumuza ulaşabilirsek din hizmeti anlamında o kadar çok başarılı olmuş olacağız. Bu anlamda İlçe Müftülüğü olarak her türlü hazırlığımızı yaptık.

İlçe genelinde 217 camimiz ve 41 Kur’an kursumuzda yaz kursumuzu başlatmış bulunuyoruz. Ayrıca ilçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzle koordineli olarak 13 okulumuzun dersliklerinde yaz kurslarımız vardır. Bu sene farklı bir çalışma daha yaparak Halk Eğitim Müdürlüğü aracılığı ile 98 kurs öğreticisi Altınordu ilçesinde din hizmeti almak isteyenler için görevlendirilmiştir. Bütün kurum, kuruluş ve özel sektörler dâhil olmak üzere her kesime cevap vermek üzere hazırlıklarımızı tamamladık ve hizmet vermeye başladık” dedi.

Programda konuşan Ordu İl Müftüsü Mürsel Öztürk, Yaz Kur’an Kurslarının önemine dikkat çekerek “Diyanet işleri başkanlığımızın en önemli hizmetlerinden bir tanesi yaz kurslarımızdır. Bu sene ki sloganımız “Camide Çocuk Sesi Vatanımın Neşesi”. Çocuk camide çocuk gibi davranacak, koşacak oynayacak, hatta bazen kıracak dökecek ama caminin içerisinde olacak ve camiyi tanıyacak. Kıbleyi, minberi, mihrabı, seccadeyi tanıyacak.  Yeni yaz kursu eğitim dönemimizin başarı ile geçmesini ve hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Haktan niyaz ediyorum” dedi.

Editör: Mehmet Çalışkan