İşitme engellilerle iftar buluşması

Fatsa İlçe Müftülüğü, işitme engelli vatandaşlara yönelik 2015 yılından itibaren düzenlenen ve geleneksel hale gelen “Birlik ve Beraberlik İftarı” gerçekleştirdi.

Programa işitme engelli vatandaşlarla aileleri katıldı.

İftar programında ailelere hitap eden İlçe Müftüsü Hamza Bayram şöyle konuştu:

Fatsa Müftülüğü olarak bizler, işitme engelli kardeşlerimizle cuma namazlarında buluştuğumuz gibi bu akşam da iftar sofrasında buluşmak istedik. Onların sofraları sessiz… Onlar arasında maalesef iftar sofrasında ezan sesini, birazdan patlayacak olan top sesini ve çatal kaşık sesini hiç duymamış olanlar var. Yine aralarında bebek sesini, kuş sesini, su sesini bilmeyenler var.

Bizler din görevlileri olarak şunu iyi biliyoruz; duaların kabulü için sesimizin çok çıkması gerekmiyor. Rabbim sesimizin güzelliğine değil bizim gönlümüzün güzelliğine bakıyor, samimiyetimize bakıyor. Dilimizle söylediğimizi biliyor Rabbim, fakat söyleyemediklerimizi de biliyor ve işitiyor. Rabbim onların dualarını alabilmeyi nasip eylesin ve bizleri daha güzel günlerde ve hizmetlerde buluştursun inşallah”.

Fatsa Müftülüğünce işitme engelli vatandaşlara yönelik düzenlenen iftar programı, işaret dili ile yapılan yemek duasının ardından sona erdi.

Editör: Mehmet Çalışkan