Program İstiklal Marşı ve Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. 

Açış konuşmasını yapan Müftü Muhammed Çınar İslam dininin ve Hz. Peygamber’in (s.a.s.) gençliğe verdiği öneme değindi ve: “Gençler bir milletin geleceği, en büyük imkânı ve zenginliğidir. Gençliğine sahip çıkıp onları eğitimli ve güzel ahlaklı bir şekilde yetiştiren toplumlar geleceklerini inşa etmiş demektir.” ifadelerini kullandı.

Ardından Diyanet işleri Başkanlığı Atama 1 Daire Başkanı Dursun Ali Coşkun’un, "Peygamber Efendimiz ve Gençlik" konulu konferansına geçildi.

Coşkun, gençlere Hz. Peygamber (s.a.s.) gibi yaklaşmak gerektiğini söyledi ve şöyle devam etti:

“Aziz milletimizin ve ümmet-i Muhammed’in bekası için gençlerimizi anlamalı, onlara değer vermeliyiz. Düşüncesini, hayat tarzını, giyim kuşamını yargılayarak dışlamak yerine, hepsine kucak açmalıyız. Kendilerini keşfetmelerini sağlayacak bir rol model de biz olmalıyız. Şuurlu nesiller için gençlerimizi sahih din bilgisiyle ve kültürümüzle donatmalıyız. Çağımızın gençlerine Resul-i Ekrem gibi yaklaşarak onun metodu ile İslam’ı temsil ve tebliğ edebilirsek bu asırda da ashabın gençlerine dost olacak yiğitler çıkacağını asla unutmamalıyız. Her Müslümanın Hz. Peygamber'imizin (s.a.s) hayatını bilerek örnek alması ve onun hayatı gibi bir hayat yaşamaya gayret etmesi gerekmektedir.” 

Program, Atama 1 Daire Başkanı Dursun Ali Coşkun’a çiçek takdimiyle son buldu.

Editör: Mehmet Çalışkan