Nevşehir İl Müftülüğü ve ilçe müftülükleri ile Türkiye Diyanet Vakfı Nevşehir Şubesi, "Vakit İyilik Vakti" sloganıyla koronavirüsün neden olduğu yaraları sarmaya çalışıyor.

Derinkuyu İlçe Müftülüğüne bağlı Ali Efek Kürkçü Kur'an Kursu ve Suvermez Köyü Kur'an Kursu'nda eğitim gören öğrenciler, Kur'an kursu öğreticileri rehberliğinde salgın nedeniyle mağduriyet yaşayan ailelere destek olmak amacıyla Ramazana özel yardım kolileri hazırladılar.

Öğrenciler tarafından hazırlanan yardım kolilerini ihtiyaç sahibi ailelere ulaştıran Kur'an Kursu Öğreticisi Ayşe Güneş; "Ramazan paylaşma ayıdır. Paylaşarak sevgi ve kardeşlik bağlarımızı kuvvetlendireceğiz. Rabbim, içinde bulunduğumuz ayın hürmetine ülkemizi bu salgından tez zamanda kurtarsın." ifadelerini kullandı.

- Gençlere kitap hediye edildi

"Gençliğe Değer" projesi kapsamında özel olarak ilgilendikleri gençleri de ziyaret eden Kur'an kursu öğreticileri, Diyanet yayınlarından çıkan kitap setini hediye ederek, gençlere evde kaldıkları zamanlarda vakitlerini en güzel bir şekilde değerlendirmelerini tavsiye etti.

Gençlerin manevi bakımdan desteğe ihtiyaç dudyduklarını belirten Fatih Kur'an Kursu Öğreticisi Rabia Arı; "Gençlerimiz bizim için çok önemli. Ülke olarak içinde bulunduğumuz bu süreçte gençlerimizi yalnız bırakamayız." dedi.

Kur'an kursu öğreticileri, ziyaret ettikleri yerlerde çocuklara da çikolata ve oyuncak hediye etti.

İlçede sürdürülen çalışmaları değerlendiren İlçe Müftüsü Selami Kurt; "Vefa Sosyal Destek Grubu çalışmalarında aktif bir şekilde sahada görev yapan din görevlilerine ve ihtiyaç sahibi ailelerin yardımına koşan tüm personelime teşekkür ediyorum. Birlik ve beraberlik içinde üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir zorluk yok. Rabbimin izniyle bu zor günleri de geride bırakacağız." şeklinde konuştu.

Editör: Mehmet Çalışkan