Yaz Kur’an kurslarına devam eden gençlerin sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerle beden ve ruh sağlıklarına, manevi ve karakter gelişimlerine katkıda bulunmak, gençlere manevi rehberlik etmek, onları zararlı akım, bağımlılık ve din istismarı gibi çevrenin olumsuz etkilerinden korumak amacıyla İmam Hatip, Müezzin Kayyım ve Kur’an Kursu Öğreticilerin refakat ve nezaretinde Yaz Kur’an kursları arası futbol turnuvası gerçekleştirildi

Futbol Turnuvasına Köy, Belde ve İl Merkezinde devam eden Kurslar katıldı. Çekişmeli geçen turnuvanın finalinde, Merkez Çetinel Camii ile Boğaz Köyü Camii Kur’an Kursu öğrencileri karşılaştı. Boğaz Köyü Camii Kursu turnuvanın şampiyonu  oldu.

Nevşehir İl Müftülüğü tarafından  şampiyon olan takımın oyuncuların hepsine bir yıllık Diyanet Çocuk dergisi aboneliği yanında  Başkanlığımızın yayınlarından kitaplar hediye edildi. Ayrıca turnuvaya katılan takımların bütün öğrencilerine de Diyanet  işleri  Başkanlığımızın yayınlarından çeşitli  kitaplar hediye edildi.

Turnuvada örnek oluşturacak centilmen ve ahlaki davranışlarından dolayı ödüle layık görülen 18 gence  Nevşehir Belediyesi bisiklet hediye etti. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ise  Birincilik, ikincilik ve üçüncülük kupaları ve satranç takımı hediyeleri ile turnuvaya destek sağladı.

Turnuvada şampiyon olan Boğaz Köyü Camii takımına şampiyonluk kupasını Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Şımarmaz, 2. olan Çetinel Camii takımının kupasını  Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Ünlüer,  3. olan Uzer Camii takımının kupasını  ise Nevşehir İl Müftü Yardımcısı Yaşar Bolat verdi. 

Ödül töreninde İl Müftü Yardımcısı  Yaşar  Bolat, turnuvayı organize eden Din görevlilerine, evlatlarını Yaz Kur'an Kursuna gönderen anne babalara ve yaz kursuna gelen öğrencilere teşekkür  etti.

İl Müftü Yardımcısı Bolat, İl Müftülüğünün dini, sosyal ve kültürel faaliyetlerine destek veren Nevşehir Valisi İlhami Aktaş’a, turnuvaya  çeşitli ödül ve hizmetler ile destek veren Nevşehir  Belediyesine, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne teşekkür ederek sözlerini tamamladı. 

Editör: Mehmet Çalışkan