Koronavirüs salgını nedeniyle mağduriyet yaşayan ailelere destek olmak amacıyla Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğinde ülke genelinde sürdürülen; "Vakit Türkiye İçin İyilik Vakti" yardım kampanyası kapsamında, din görevlileri, il ve ilçe müftülükleri koordinesinde ihtiyaç sahibi ailelerin yardımına koşmaya devam ediyor.

Bu kapsamda Nevşehir İl Müftülüğü ve ilçe müftülükleri ile Türkiye Diyanet Vakfı Nevşehir Şubesi, Valilik ve kaymakamlıklar bünyesinde oluşturulan "Vefa Sosyal Destek Grubu" çalışmalarına destek oluyor.

Din görevlileri ve Kur'an kursu öğreticileri, koronavirüsün neden olduğu yaraları sarmak için gönüllü mesai yapıyor.

Nevşehir Vaiz Osman Yılmaz Kur'an Kursu Öğreticisi Rabia Baştuğ, öğrencileri ile birlikte koronavirüs nedeni ile maddi sıkıntı çeken ailelere destek olmak anlamlı bir çalışma başlattı.

"Vakit İyilik Vakti" sloganıyla öğrencileri ile birlikte "iyilik" için yola çıkan Baştuğ, koronavirüs nedeni ile maddi sıkıntı çeken ailelere yardımcı olmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla, ihtiyaç sahibi ailelerin mahalle bakkallarına olan borçlarını ödedi.

Milli Dayanışma Kampanyası'na öğrencileri ile birlikte destek verdiklerini belirten Kur'an Kursu Öğreticisi Baştuğ; "Koronavirüs salgınından dolayı işlerinden olan ve maddi zorluk yaşayan vatandaşlara bir nebze de olsa destek olmaktan dolayı mutluyuz.. ifadelerini kaydetti.

Mahalledeki göçmen aileleri de unutmayan Baştuğ ve öğrencileri, hazırladıkları yardım kolileri ve yardım zarflarını ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırdı.

Editör: Mehmet Çalışkan