15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle Nevşehir Merkez Kurşunlu Camii’nde Mevlid-i Şerif okundu, dualar yapıldı.

Nevşehir Merkez Kurşunlu Camii’nde Nevşehir Valiliğinin organizesiyle düzenlenen, İl Müftülüğünce icra edilen programa Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Yücel Menekşe, Nevşehir Belediye Başkanı Atilla Seçen, Garnizon ve İl Jandarma Komutanı J. Kıd. Alb. Yüksel Yiğit, İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, yanı sıra Daire Müdürleri, Şehit aileleri, Din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Şehit ailelerinin de katıldığı Şehitliğin ve şehit kabirlerinin ziyaretinin ardından Kurşunlu Camii’nde,  15 Temmuz günü darbeci FETÖ mensuplarınca hunharca şehit edilen kahramanlarımız olmak üzere, yasa dışı terör örgütlerince şehit edilen asker, polis, korucu ve sivil tüm şehitlerin ruhuna bağışlanmak üzere Mevlid-i Şerif okutuldu. 

Katılımın oldukça yüksek olduğu programda Nevşehir İl Müftüsü Yakup kısa bir konuşma yaptı. İl Müftüsü Öztürk; “Millet olarak Tarihimizde birçok badireler atlattık, birçok şehit verdik, birçok destan yazdık. En sonuncusu da seneyi devriyesini idrak ettiğimiz 15 Temmuz destanıdır. Kahramanlarımızın gözü dönmüş FETÖ ihanetine karşı kanlarıyla ve canlarıyla yazdıkları bu destanı unutmamalı ve unutturmamalıyız, şehitlerimizin bize emanet ettiği vatana, ezana, bayrağa, mukaddes değerlerimize sahip çıkmalıyız, yeni nesilleri bu bilinç ve şuurla yetiştirmeliyiz ki; benzeri ihanetleri bir daha yaşamayalım, kimse milletimizin birliğine, devletimizin bekasına göz dikmesin, buna cesaret edemesin” dedi ve okunan Hatimlerin ve Mevlid-i Şerifin duasını duygu ve coşkuyla yaptı.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle okunan Mevlid-i Şerife katılan şehit ailelerine ve vatandaşlara öğle namazının ardından Nevşehir İl Müftülüğü ve Nevşehir Belediyesi tarafından yemek ikram edildi, sonrasında Nevşehir İl Müftüsü Yakup Öztürk tarafından yemek duası yapıldı.

Şehit yakınları ise yapılan programlardan dolayı duydukları memnuniyeti ifade ederek devletinin her daim yanlarında olmasından ve maddi manevi ilgiden son derece memnun ve mutlu olduklarını ifade etti.
 

Editör: Mehmet Çalışkan