Gençlere cami ve cemaat alışkanlığı kazandırmak amacıyla düzenlenen “Sabah Namazı Gençlik Buluşması” programı, Merkez Hacı Rasim Uzer Camii’nde gerçekleşti.

Programa Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, İl Müftüsü Yakup Öztürk, il müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, imam hatip lisesi ve ortaokullarının öğretmen ve öğrencileri, KYK yurtlarında kalan üniversite öğrencileri, STK gençlik kolları,  Kur’an kursu öğrencileri ve Diyanet Gençlik Merkezi Öğrencileri ile vatandaşlar katıldı.

Sabah ezanının ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, İl Müftü Yardımcısı Nazım Haksever’in yaptığı istiğfar duası, tesbihat, tezkirat ve hatim duası ile devam etti.

Ardından İl Müftüsü Yakup Öztürk, camiyi dolduran gençlere, ayet-i kerime ve hadis-i şeriflerden örneklerle gençliğin ve genç olmanın önemini anlattı.

Müftü Öztürk şunları kaydetti:

“Hadis-i şerifte Efendimiz (s.a.s.) buyuruyor ki: “Bir kimse evinde güzelce temizlenir, sonra Allah’ın farzlarından bir farzı yerine getirmek için Allah’ın evlerinden birine giderse attığı adımlardan her biri bir günahı silip yok eder; diğer adımı da onu bir derece yükseltir.”

Sabah namazını kılanlar hakkında Efendimiz (s.a.s.) yine şöyle buyuruyor:

"Sabah namazını kılan kimse Allah'ın himayesindedir. Allah’ın emniyetindedir. Allah bu himayesinden dolayı da kulundan başka bir karşılık istemez.”

Hoş geldiniz. Sizleri tebrik ediyorum. Cenab-ı Allah, nefsinin heva ve heveslerini, kötü arzu ve isteklerini terk eden ve Allah’a ibadet eden gençleri sever.

Gençler; her türlü şeytanî, nefsanî yollara karşı koyarak bunları yapmaya gücü olduğu çağda şeytana tokat vurarak, nefs-i emmaresini ayak altına alarak sıcak yatağından kalkıp da bugün camiye gideceğim, orada namaz kılacağım diyorsa işte bu genç Allah’ın sevdiği gençtir. Allah’ın sevdiği kişi olmak istiyorsak buna devam edelim.

Sevgili peygamberimiz müjdeliyor ve buyuruyor ki: “Allah, yedi sınıf insanı hiçbir gölgenin bulunmadığı kıyamet gününde (arşının) gölgesinde gölgelendirecektir. Bunlar:

Adil yöneticiler,

Rabbine ibadet ile yetişen gençler,

Kalbi mescitlere bağlı olanlar (yani namazlarını cemaatle camilerde kılanlar),

Allah için birbirlerini seven, Allah için bir araya gelen ve Allah için ayrılan kimseler,

Asil ve güzel bir kadın kendisini arzu ettiği hâlde; ‘Ben Allah’tan korkarım.’ diyerek iltifat etmeyen kimseler,

Sağ elinin verdiğini, sol eli bilmeyecek kadar gizli sadaka verenler,

Tenha yerlerde Allah’ı anıp gözyaşı dökebilenler.”

Edep, hayâ, iffet ve namusun Müslümanlar için en önemli hasletlerden olduğunu dile getiren Öztürk, konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

“Cömertlik güzeldir ama zenginde daha güzeldir. Sabır güzeldir ama fakirde daha güzeldir. İffet, hayâ, edep güzeldir ama kadında daha güzeldir, gençlerde daha güzeldir. Allah'a kulluk içinde serpilip büyüyen genç, gençlik yıllarını namaz kılarak dindar bir çizgide geçiren genç, nefsini Allah'ın emirlerine muhalefetten korumuş, hevâ ve heveslerin, şehevî duygu ve arzuların etkisine karşı koymuş genç, arşın gölgesine girecek ve cemâlullahı görecek gençtir.”

Sabah namazı bulaşmasına katılan gençlere, programın ardından çorba ikram edildi.

Editör: Mehmet Çalışkan