ABD vatandaşı olan Adelah Ramona Smith ile oğlu Zachary Michel Dunlop, Nevşehir Müftülüğünde düzenlenen törende Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu.

Ezanı duydu, İslam’ı araştırdı

Dubai'de dinledikleri ezandan etkilenerek İslam'ı ve Müslümanlığı araştırmaya başlayan ve birlikte tatile geldikleri Kapadokya’da dinlediklerği sabah ezanınının ardından Müslüman olmaya karar veren Ramona Smith ile oğlu Michel Dunlop, Nevşehir Müftülüğüne müracaat ederek Müslüman olmak istediklerini beyan ettiler.

Kendi arzuları ile Müslüman olmaya karar veren Hıristiyan ve ABD vatandaşı 59 yaşındaki Doktor Ramona Smith ve üniversite öğrencisi olan 28 yaşındaki oğlu Michel Dunlop için Nevşehir İl Müftülüğünde "İhtida Nerasimi" düzenlendi.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan merasimde anne ve oğluna İslam dini hakkında bilgiler veren İl Müftüsü Ahmet Celalettin Altunkaya, İslam’ın temelinin Allah’ın varlığına ve birliğine inanmak olduğunu belirtti.

İhlas Suresi’nin mealini okuyarak açıklamasını yapan İl Müftüsü Altunkaya, “İkinci önemli esas, Hz. Muhammed’in (s.a.s.) Allah’ın kulu ve elçisi olduğunu kabul etmektir.” dedi.

Müftü Altunkaya’nın imanın esasları ile İslam’ın şartlarını ifade edip, Kelime-i Şehadet getirerek anlamını açıklamasının ardından anne ve oğlu da Kelime-i Şehadet getirdi.

Müslüman olan anne Aliya, oğlu ise Zekeriya ismini aldı.

Anne ile oğlunu tebrik eden Müftü Altunkaya, “İhtida Belgesi” ile birlikte Kur'an-ı Kerim ve ilmihal ile Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından çıkan ve İslam’ı anlatan çeşitli kitaplar hediye etti.

Editör: Mehmet Çalışkan