Bolu İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlü ve manevi danışmanlarının organizasyonu ile düzenlenen "Regaib Kandili Programı” çerçevesinde Gençlik ve Spor Bakanlığı yurtlarındaki öğrenciler, Bolu Merkeze bağlı Çatakören Köyü sakinleriyle buluştu.

Akşam namazının ardından başlayan programda Yasin-i Şerif, ilahiler, mevlid ve aşr-ı şerif okundu.

Bolu İl Müftülüğü Vaizi Harun Bakan’ın yaptığı vaaz ve Gençlik Koordinatörü Sinan Yerli tarafından yapılan dua ile sona eren program sonunda köy halkı tarafından öğrencilere ikramlarda bulunuldu.

bolu-22-4

- Kadınlara yönelik program

Bolu İl Müftülüğü Yıldırım Beyazıt Camii'nde kadınlara özel "Regaib Kandili Programı" gerçekleştirdi.

İl Müftü Yardımcısı Fadime Arslan, Müftülük vaizleri Zeynep Akman, Hatice Büşra Türkcan Çiftçi ve Kur’an Kursu Öğreticisi Dilek Başer Aslantekin'in organizesindeki programa, Bolu’da yaşayan kadınlar yoğun ilgi gösterdi.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan Müftü Yardımcısı Fadime Arslan, "Regaib Kandili üç ayların başladığını müjdeleyen ve Ramazan ayı’nın yaklaştığını hatırlatan mübarek bir gecedir. Bu gece Rabbimize bol bol dua edelim. Kaza namazları kılalım. Tevbe ederek günahlarımızdan arınmak için Yüce Allaha yalvaralım." dedi.

Müftülük Vaizi Hatice Büşra Türkcan Çiftçi ise "Dinimize göre kadın ve erkek yaratılışta aynı değere sahiptir. Yüce Rabbimiz kadını da erkeği de eşref-i mahlukat olarak yaratmıştır. Kadın erkek ayrımı yapmaksızın bu gece tüm müslümanlar için hayır dua edelim. Bu gece bol bol Kur’an okuyalım, kaza namazları kılalım. İslam'a ve müslümanlara karşı kin ve nefret besleyenlere Yüce Allahtan hidayet dileyelim." dedi.

Müftülük Vaizi Zeynep Akman'ın  hatim duasıyla program sona erdi.