Tokat Mehmet Akif Ersoy Proje İmam Hatip Hafızlık Ortaokulu'nda "Geleceğin Hafızlarına Nebevi Metodla Zarifçe Bir Dokunuş" projesi hayata geçirildi.

İl Müftüsü Abdullah Pamuklu'nun eşi Göksel Pamuklu koordinesinde başlatılan ve Proje Hafızlık Yöneticisi Züleyha Kaya tarafından yürütülen proje ile hafız adayı bir öğrencinin, hafızlığını bitirdiğinde sadece bir hafız olmaktan öte sesini iyi kullanabilen, bir sanat icra edebilen, hafızlığın ağırlığını taşıyabilen ve bulunduğu ortamlarda örnek oluşturabilecek bir hafız olması amaçlanıyor.

Hafızlık sınıfı öğrencilerine uygulanan proje kapsamında öğrencilere hafızlık derslerinin yanında kişisel gelişimlerine de katkı sağlayacak "ahşap yakma, ahşap boyama, taş süsleme, takı tasarım,şan, ses ve makam eğitimi, Kur'an tematik eğitimi, dikiş nakış, hüsn-ü hat, ebru sanatı, işaret dili ve adab-ı muaşeret" gibi birçok eğitim veriliyor.

Projeye dahil olan öğrencilerle bir araya gelen İl Müftüsü Abdullah Pamuklu, projenin imam hatipli gençlerin donanımlı olarak mezun olmasında katkı sağlayacağını söyledi.

Müftü Pamuklu, "Diyanet İşleri Başkanlığımız ile Milli Eğitim Bakanlığı arasındaki protokolle okullarımızda örgün eğitimin yanında hafızlık eğitimi ülke genelinde yapılmaktadır. İlimizde de iki okulda hafızlık eğitimi verilmektedir. Projenin başladığı günden itibaren büyük başarılar elde edilerek yavrularımız hayata dolu dolu bir hafız olarak başlamaktadır. Hafızlık eğitiminin yanı sıra bilgi, sanat ve el becerilerini geliştirmek için uygulanan bu proje ile hafız öğrencilerimiz önemli bir donanım elde edecektir. Zarafet Eğitimi projesi başladığı günden beridir öğrencilerimizde özgüven, başarı, el ve sanatsal becerilerinin arttığını görmekteyiz. Alanında uzman hocalarımızdan aldıkları eğitimle ortaya koydukları eserler bizleri gururlandırmaktadır. Mehmet Akif Ersoy Proje İmam Hatip Ortaokulunda başlayan bu projeyi öncelikle ilimizdeki tüm hafızlık kurslarında uygulamaya başlayacağız. Böylelikle projenin tüm ülkedeki hafızlık kurslarında uygulanmasına örneklik edeceğiz. Bu projenin başlamasında ve uygulanmasında katkısı olan tüm hocalarımıza teşekkür ediyor ve başarılarının devamını diliyorum." ifadelerini kaydetti.

Ziyarette öğrenciler kişisel gelişim kurslarında ahşap yakma tekniği ile hazırladıkları tabloyu Müftü Pamuklu ve eşine hediye ettiler.

Editör: Mehmet Çalışkan