Konuya ilişkin Eskişehir Müftülüğünden yapılan açıklamada, "camileri ilim merkezi haline getirmek ve toplumun tüm kesimlerini sahih dini bilgiyle buluşturmak amacıyla" "İlim ve Hikmet Dersleri" başlatıldığı bilgisine yer verildi.

Reşadiye Camii’nde Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Yıldırım’ın ilk dersiyle başlayan program hakkında bilgilendirmede bulunan İl Müftüsü Bekir Gerek, şunları kaydetti:

"Eskişehir İl Müftülüğü olarak camileri birer ilim yuvasına dönüştürme gayesiyle ilim ve hikmet derslerini başlattık. Toplumun farklı kesimlerine yönelik planladığımız özel dersler kapsamında, vatandaşlarımıza özel fıkıh, siyer-i nebi, tefsir ve hadis dersleri; din görevlileri, imam hatip ve ilahiyat öğrencilerine özel tahsis-i huruf ve dini musiki dersleriyle yine din görevlileri, imam hatip meslek dersleri öğretmenleri ve ilahiyat fakültesi öğrencilerine yönelik tefsir, hadis, fıkıh ve siyer-i nebi dersleri hazırladık. Üç ana grupta gerçekleştireceğimiz dersler, İlahiyat Fakültesi öğretim üyelerimiz ve Diyanet Eğitim Merkezi öğretim görevlilerimiz ile alanında uzman din görevlilerimiz tarafından verilecek. İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Yıldırım hocamızın ilk dersiyle din görevlilerimiz ve öğrencilerimizle Celaleyn Tefsiri okumalarına başladık. Camilerde oluşturduğumuz ders halkalarımızın gittikçe yaygınlaşarak büyüyeceğine inanıyorum."

"Camileri yeniden hayatımızın merkezine almalıyız"

Vatandaşları ilim ve hikmet derslerine katılmaya davet eden Müftü Gerek, "Camileri yeniden hayatımızın merkezine almalıyız. Çocuk, genç, yaşlı, kadın, erkek hep birlikte ailece camide buluşup gönüllerimizi kaynaştırabilirsek, herkesle barışık hale gelebilirsek, yan yana olup yardımlaşabilirsek, ilim ve hikmetle, sevgi ve muhabbetle gönlümüzü doldurabilirsek, şehitlerimizin kanlarıyla bize emanet ettiği bu cennet vatanda kıyamete kadar milletimiz yaşamaya devam edecektir." ifadelerini kullandı.

Editör: Mehmet Çalışkan