Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerde can ve mal kaybı yaşayan afetzedelerin manevi olarak "yıkılmaması" için Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından çalışma yürütülüyor.

Bu kapsamda bölgedeki çalışmalarını sürdüren İzmir İl Müftülüğü, Hatay’ın Hassa İlçesinde kurduğu aşevi çadırını yemek vakitleri dışında çocuklara yönelik etkinliklerde kullanıyor.

İl Müftülüğü görevlileri, depremin etkisini azaltmak için iftardan sonra kurduğu çadırlarda sinema sistemiyle çizgi film izletiyor.

Müftülük,-deprem-bölgesinde-çizgi-film-izletiyor03

Çizgi film izleyen miniklere görevliler, pamuk şeker ve çeşitli ikramlarda bulunuyor.

Psikososyal destek amaçlı çocuklara ve ailelere yönelik çeşitli alanlarda faaliyetler gerçekleştirdiklerini belirten İzmir İl Müftüsü Salih Sezik, "İzmir İl Müftülüğü olarak bu yaraya birazcık derman olmak için Hatay Hassa’dayız. Aktepe Mahallesi'nde mutfak kurarak depremzede kardeşlerimize ikramlar yapıyoruz." dedi.

Müftülük,-deprem-bölgesinde-çizgi-film-izletiyor01

Müftü Sezik, "Yemek ikramları dışında çadırlarda çocuklarımız için ‘Çocuk Sineması’ oluşturduk. Çocuklarımızla iç içeyiz. Çocuklarımıza sinema eşliğinde pamuk şeker ve patlamış mısır gibi ikramlarda bulunuyoruz. Amacımız bir nebze olsun onların da gönüllerini almaya çalışarak yaşadıkları bu olumsuz durumdan uzaklaşmalarını sağlamak." diye konuştu.

Editör: Ammar Esenkal