Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğinde zekat konusunda vatandaşları bilgilendirmek ve zekat bilincinin daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlamak amacıyla il müftülükleri ev sahipliğinde gerçekleştirilen "Zekat Bilgilendirme Toplantıları" devam ediyor.

Bu kapsamda Amasya İl Müftülüğü ve TDV Amasya Şubesi tarafından hayırsever iş insanları ve kanaat önderlerine yönelik iftar programı ve "Zekat Bilgilendirme Toplantısı" gerçekleştirildi.

Toplantıya, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Başkan Vekili Dr. Fatih Mehmet Aydın konuşmacı olarak katıldı.

Amasya’da-“Zekat-Bilgilendirme-Toplantısı”-düzenlendi01

Toplantıda konuşan Din İşleri Yüksek Kurulu Başkan Vekili Dr. Fatih Mehmet Aydın, "Bizler komşusu açken tok yatmayan, zekat vererek sosyal adaleti tesis eden bir ümmetiz. Özellikle de asrın felaketi olan 11 ilimizi vuran depremlerin ardından dayanışmaya en çok ihtiyaç duyduğumuz zamandayız. Bu sebeple illerimize gelen depremzede kardeşlerimize ensar olup kucak açacağız. Yaptığımız yardımların Allah katında kabul olmasını diliyorum." dedi.

İl Müftüsü Durmuş Ayvaz ise TDV bağışçılarına katılımlarından ve yapmış oldukları bağışlardan dolayı teşekkür etti.

Editör: Ammar Esenkal