Eskişehir İl Müftülüğü Engelli Koordinatörlüğü, "Sen Yoksan Bir Eksiğiz" projesi kapsamında görme ve işitme engellilere yönelik "40 Hadis Ezberleme Yarışması" düzenledi.

Şahver Sultan Engelsiz Camii’nde düzenlenen yarışmada görme ve işitme engelli vatandaşlar, Hz. Peygamber’in hayata dair rahmet, hoşgörü ve adalet yüklü mesajlarını ezbere okudu.

Komisyon üyelerinin değerlendirmesi sonucunda dereceye girenlere çeşitli hediyeler takdim edildi.

Ödül takdiminde konuşan İl Müftüsü Bekir Gerek, "asıl engelin gönüllerde olduğunu" vurgulayarak şunları kaydetti:

"Engellinin ya da engelsizin Allah katındaki üstünlüğü fiziki yapısıyla değil inancıyla, imanıyla, İslam'ı yaşayışıyla ve takvasıyladır. Engel gönüllerdedir. Fiziki engeller engel değildir. Önemli olan gönüllerdeki engeli aşmaktır. Siz şimdi hem gönüllerdeki engeli hem de fiziki engelleri aşıyorsunuz. Sizin bu çabanızı, gayretinizi kutluyorum. Eskişehir'imizde önümüzdeki dönemlerde de benzer programlar, benzer yarışmalar yapmayı arzu ediyoruz. Sizlere daha iyi hizmet vermek, bizim en önemli gurur ve sevinç kaynağımızdır. Amacımız sevgili Peygamberimize olan muhabbeti, onun inci tanelerinden oluşan mübarek sözleri ile bilgiye, bilmeye, tanımaya, tanışmaya, anlamaya, yaşamaya dönüştürmektir."

Koronavirüs tedbirlerine riayet edilerek düzenlenen programa İl Müftüsü Bekir Gerek, İl Müftü Yardımcısı Fatma Adsoy, Tepebaşı İlçe Müftüsü Gafur Yıldırım, engelli koordinatörleri, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan