Eskişehir İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu (ADRB) tarafından "30 Haziran Koruyucu Aile Günü" kapsamında "Bir Yetime Aile Olmak" konulu panel gerçekleştirildi.

Panele Vali Vekili Ali Çetin, Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Halil Kılıç, İl Müftüsü Bekir Gerek, İl Müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Eskişehir'de-‘Koruyucu-Aile-Paneli’-düzenlendi03

Eskişehir Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen panelin açışında konuşan İl Müftüsü Bekir Gerek, koruyucu ailenin dini ve toplumsal bir sorumluluk olduğunu belirterek bu konuda duyarlılık gösterilmesi ve çocuklara kol kanat gerilmesi gerektiğini ifade etti.

Ardından konuşan Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Halil Kılıç, koruyucu aileliğin hukuki ve manevi boyutlarına vurgu yaparak, "Her çocuk bizlere bir emanettir. Çocuklarımız, uğrunda mücadele edilecek en değerli zenginliktir. Dünyaya gelen her çocuk sıcak bir aile yuvasında şefkatle büyümeyi bedeni kadar ruhunun ihtiyaçlarının da giderilmesini hak eder." diye konuştu.

Eskişehir'de-‘Koruyucu-Aile-Paneli’-düzenlendi01

Panelin sonunda konuşan Sosyal Hizmetler Uzmanı Zeynep Çakta, koruyucu aile başvuru süreci, şartları ve hakları hakkında detaylı bilgiler vererek koruyucu aile olmak isteyen vatandaşların sosyal hizmet merkezleri ile irtibata geçebileceklerini belirtti.

Editör: Ammar Esenkal