Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde "2023 Yılı Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası" etkinlikleri "Hz. Peygamber, İman ve İstikamet" temasıyla sürüyor.

Diyanet İşleri Başkanlığınca bu yıl gençlere özel programların düzenleneceğini belirten Sosyal ve Kültürel İçerikli Din Hizmetleri Daire Başkanı İdris Yavuzyiğit, "Türkiye genelinde Adana, Bursa, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Tekirdağ, Trabzon ve Van olmak üzere 8 ilimizde Mevlid-i Nebi Büyük Gençlik Buluşması gerçekleştireceğiz inşallah. İllerimizdeki sivil toplum kuruluşlarının da dahil olduğu ve gençlerin organizesi ile onlara Peygamberimiz (sas)'in farklı yönlerini anlatabilecek bir program tasarladık. Önemli isimleri gençlerimizle buluşturacağımız bu programların içerisinde Kur’an Kerim tilavetleri, konserler, konuşmalar kısacası gençlerin kendilerini orada hissedecekleri bir program gerçekleştirmiş olacağız." dedi.

-  28 ilden 1800 genç Ankara'da Mevlid-i Nebi coşkusu yaşadı

Mevlid-i Nebi Haftası açılışı için 28 ilden 1800 gencin Ankara'da misafir edildiğini hatırlatan Yavuzyiğit, Mevlid-i Nebi coşkusunun gençlerle zirveye taşındığını söyledi.

Ülke genelinde din görevlileri, gençlik koordinatörleri ve manevi danışmanlar ile gençlere rehberlik edildiğini anımsatan Yavuzyiğit, "Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle üniversiteler, okullar, yurtlar, Diyanet gençlik merkezleri ve ofisleri, okuma salonları ile izci obalarımızda 'Peygamberimiz İman ve İstikamet' temasıyla yarışmalar, sergiler, söyleşiler ve çeşitli etkinliklerle gençlerimize Hz. Peygamberi anlatıyoruz. Sadece bu haftaya has değil yıl boyunca ülke genelinde görevlendirdiğimiz 1547 manevi danışmanız marifetiyle gençlerimize hizmet etmeye gayret ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Yavuzyiğit, "Diyanet İşleri Başkanlığı olarak biz gençlerin bir mekandan istifade etmelerini önemsiyoruz. Onun için de onlara hizmet mekanları açmaya gayret ediyoruz. Şu an 494 tane Diyanet Gençlik Merkezimiz, 500'ün üzerinde okuma salonumuz ve 46 tane de Diyanet genç ofisimiz var. 1326 civarındaki hizmet mekanımızda gençlerimize en güzel şekilde rehberlik ediyoruz. Bu vesileyle bir kez daha gençlerimizi etkinliklerimize katılmaya davet ediyorum." diye konuştu.

Editör: Ömer Ceylan