Çankırı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, Ulu Camii’nde bir araya geldi.

Program Sultan Süleyman Camii İmam Hatibi Turgut Korkmazer'in Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Sonrasında Müezzin Kayyım Veysel Ölmez tarafından caminin tarihçesi hakkında bilgi verildi.

İl Vaizi Hüseyin Yazıcı, cami ve mescidlerin Müslüman'ın hayatındaki önemine değinerek mihrap, minber ve kürsü gibi cami bölümlerini tanıttı.

çankırı-sabah-namazı-buluşması-22-1

İl Vaizi Halil İbrahim Tekin ise gençlerin modern dönemde karşılaştıkları problemler ve çözüm yollarına dair kısa bir sohbet gerçekleştirdi.

Programda gençlerle bir araya gelen İl Müftüsü Mehmet Şahin, "Zaman en kıymetli sermayemizdir. Resulallah (sas) Efendimiz, zamanı kullanma konusunda da bizim rehberimizdir. O, en güzel örnek ve modeldir.  Sevgili Peygamberimiz (sas) şöyle buyurmuştur: 'İnsanların çoğunun aldandığı iki nimet vardır: Sağlık ve boş zaman.' Öyleyse vaktimizi iyi planlayalım. İslam alimleri vaktin kıymetini bilmeyip çarşı pazarda gezinen kimseleri, batmakta olan bir gemide habersiz oturanlara benzetmişlerdir. Rabbimiz, Asr suresinde insanın zararda olduğunu haber verirken, zarardan kurtulanların şunlar olduğunu haber veriyor. İman edenler, iyi ve güzel işler yapanlar,  birbirlerine hakkı, hakikati ve sabrı tavsiye edenler. Ulu Camii’ye her zaman sizleri ekliyoruz. Rabbim çalışmalarınızda başarılar versin." diye konuştu.

Programa ikindi namazı sonrası Çivitcioğlu Medresesi ziyareti ile devam edildi. Medrese tanıtımı ve ney dinletisi ile program sona erdi.

Editör: Ömer Ceylan