Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından "Özgür Filistin’in Yanındayız" sloganıyla başlatılan "Filistin'e Yardım" kampanyasına TDV Kahramanmaraş Zekiye Muhammed Muhittin Ciğer Kız öğrenci yurdu öğrencileri ile İlahiyat Akademi öğrencileri "Hayır Kermesi" ile destek verdi.

kmaraş-kermes-11

Zekeriya Tanrıverdi Camii avlusundaki kermeste kendi imkanlarıyla hazırladıkları yiyecek ve içecekleri satan gençler, "Bizler Gazze'deki zor durumda olan Müslüman kardeşlerimiz için elimizle, dilimizle ve kalbimizle yardımlarına koşmak adına bu kermesi düzenledik. Müslüman olarak, insan olarak elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Özgür Filistin’in yanındayız, Filistin de yaşanan soykırımın en kısa zamanda durması gerekmektedir." dediler.

kmaraş-kermes-33

Kermesten elde edilen 21 bin 100 Türk Lirasını TDV Kahramanmaraş Şubesine teslim eden gençlere İl Müftüsü Abdurrahman Kotan teşekkür ederek şunları söyledi:

"Gençlerimizin bu bilinçle hareket etmesi bizleri umutlandırıyor. Gelecekte zulümlerin azalacağına , değersizleşen kavramların yeniden yüceleceğine olan inancımızı artıyor.En önemlisi insanlık adına utanç veren bu zülme sessiz kalmayarak ellerinden gelen gayreti göstermeleri takdir edilecek bir davranıştır."

Editör: Ömer Ceylan