Artuklu İlçe Müftülüğüne bağlı Kabala Erkek Kur’an Kursun’da hafızlık ile Klasik Arapça ve İslami İlimler eğitimini tamamlayarak mezun olan toplam 55 öğrenci için "İcazet Merasimi" düzenlendi.

Kabala Nuhoğlu Külliyesi’ndeki programa Mardin Vali Yardımcısı Abdullah Demirdağ, Mardin İl Müftüsü Ali Hayri Çelik, Artuklu Kaymakamı Mesut Tabakcıoğlu, Artuklu İlçe Müftüsü Abdullah Işık, Artuklu Belediye Başkanı Mehmet Tatlıdede, Medrese Alimleri Vakfı (MEDAV) Başkanı Tayyip Elçi, ilçe müftüleri, din görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kur’an kursundan mezun olan Hafız İbrahim Özdemir’in Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program Kabala Nuhoğlu Camii İmam Hatibi ve Kabala Kur’an Kursu Baş Müderrisi Vezir Aslan ile Kabala Nuhoğlu Camii ve Kur’an Kursu Banisi Şakir Nuhoğlu adına oğlu Akif Nuhoğlu'nun selamlama konuşmalarıyla devam etti.

Ardından kürsüye gelen İl Müftüsü Ali Hayri Çelik hafızlığın önemine değinerek "Peygamber Efendimiz (s.a.v.) 'Sizin en hayırlınız Kur’an-ı öğrenen ve öğreteninizdir.' buyurmaktadır. Hafız olmak başlı başına bir değerdir. Hafız olmakla birlikte hafız olarak kalmak ise daha da önemlidir." dedi.

Medrese Alimleri Vakfı (MEDAV) Başkanı Tayyip Elçi de medreselerin tarihi ve önemi hakkında bir konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından mezun olan öğrencilere belgeleri ile hediye takdim edildi.

Program sonunda kurs banisi tarafından katılımcılara yemek ikram edildi.

Editör: Mehmet Çalışkan