Müslüman olmak istediğini belirterek Mardin İl Müftülüğüne başvuran Ukrayna vatandaşı Alina Kolos için “İhtida Merasimi” düzenlendi.

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından İl Müftüsü Ali Hayri Çelik, Kolos’a İslam’ın temel esasları ile ilgili bilgi verdi.

Müftü Çelik, "İslam’da Allah her manasıyla birdir. Zatında ve sıfatında birdir. Doğmamıştır ve doğurulmamıştır, oğlu, kızı yoktur. Hiçbir şekilde benzeri ve dengi yoktur. Her şey O’na muhtaçtır. O hiçbir şeye muhtaç değildir. Mekânla, zamanla sınırlı değil-dir. O kullarına çok yakındır. Vasıtasız, aletsiz olarak bilir, görür. Gücü her şeye yeter. Dünyayı, kâinatı ve her şeyi yaratan, kanunlarıyla düzenleyen O'dur. Allah'ın birliği inancına ve O'na teslimiyet üzere bulunmaya İslam diyoruz. İslam'a girmek Allah'a ve Hz. Muhammed'in Allah'ın kulu, peygamberi olduğuna ve onun getirdiklerine inanmakla olur." dedi.

Ardından şahitler huzurunda Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman olan Kolos "Amine" ismini aldı.

Merasim yapılan dua ile tamamlandı.

Merasimde göz yaşlarına hakim olamayan Amine, hiç kimsenin etkisi veya baskısı olmadan Müslüman bir arkadaşından etkilendiği için İslam'ı seçtiğini, İslam'a ısındığını belirtti. En büyük arzusunun sevdiği eşi ile birlikte mutlu ve huzurlu bir hayat sürdürerek doğacak çocuklarının da Müslüman olarak büyümeleri olduğunu söyledi.

İl Müftüsü Ali Hayri Çelik ise Amine'yi tebrik ederek "İhtida Belgesi" ile birlikte Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından çıkan Kur'an-ı Kerim meali ve çeşitli kitaplar hediye etti.

Editör: Mehmet Çalışkan