Akhisar Şehit Serdar Denizer İmam Hatip Ortaokulu öğrenci ve velilerine yönelik “Medya Okuryazarlığı ve Dezenformasyon” konulu seminer düzenledni.

Şehit Serdar Denizer İmam Hatip Ortaokulu Müdür Yardımcısı Habip Arvas tarafından yürütülen "Manisafer eTwinning" projesi kapsamında düzenlenen seminerin konuğu, İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. İbrahim Sena Arvas oldu.

Çevrimiçi programda öğrenci ve velilere hitap eden Dr. Arvas, "bilinçli bir internet kullanıcısının internette paylaştığı bilgilere dikkat ettiğini, yalan ve çarpıtma haberlere itibar etmediğini" söyledi.

İnternet ortamındaki her bilginin doğru olamayabileceğini dile getiren Arvas, bilinçli tüketicilerin bilgileri teyit edecek bir kültüre sahip olması gerektiğini vurguladı.

"Manisafer eTwinning" projesine dair bilgilendirmede bulunan Şehit Serdar Denizer İmam Hatip Ortaokulu Müdür Yardımcısı Habip Arvas ise ilk etapta Manisa çapında 10 okulun ortak olduğu proje ile bilinçli internet kullanımı sağlamayı ve bu doğrultuda dezenformasyon ile mücadele etmeyi amaçladıklarını söyledi.

"eGüvenlik Etiketi" (eSafety Label) Türkiye elçilerinden biri olan Arvas, projeye Azerbaycan’dan 4, Kuzey Makedonya’dan ise 2 ortağın daha katılmasıyla projenin uluslararası bir kimlik kazandığını aktardı.

"Kasten bilgi çarpıtma" olarak da yorumlanan "dezenformasyon" ile mücadele etmek için böyle bir projeye başladıklarını belirten Arvas, “Proje sayesinde 'eGüvenlik Etiketi' kültürünü yaygınlaştırarak bilinçli bir tüketim kültürü oluşturmayı hedefliyoruz.” dedi.

Editör: Mehmet Çalışkan