Manisa Müftülüğü ile Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) arasında yükseköğrenim sürecindeki öğrencilere yönelik eğitimde "İş Birliği Protokolü" imzalandı.

Rektörlük Toplantı Salonu'nda Kovid-19 tedbirleri eşliğinde gerçekleştirilen imza töreninde konuşan MCBÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç, Müftülük ile yapılan protokolü önemsediklerini belirterek protokolün Manisa'da yükseköğrenim gören gençlerin milli, manevi, ahlaki ve kültürel gelişimlerine katkı sunacağına inandığını dile getirdi.

Rektör Ataç, "üniversite olarak, etik değerleri önemseyen, yereli özümsemiş, evrensele açık, çevreye ve insana saygılı bireyler yetiştirerek eğitim, araştırma ve topluma hizmet alanlarındaki üretimi toplum yararına sunmayı kendilerine misyon olarak belirlediklerini, yapılan protokolün bu misyonu sahaya yansıtmakta önemli bir adım olduğunu" söyledi.

Protokol ile özellikle İlahiyat Fakültesi öğrencilerinin din hizmeti sunumunda aktif rol alacaklarını, alandaki ihtiyaçlara cevap verebilecek nitelikte mesleki tecrübe elde edeceklerini aktaran Ataç,  protokolün hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

İl Müftüsü Mustafa Soykök ise "iş birliği ile iki kurumun güçlerinin birleşeceğini, bu sayede üniversitede eğitim gören gençlerin milli ve manevi değerlerle yetişeceğini" kaydetti.

Müftülük olarak böyle bir iş birliğini uzun süredir arzu ettiklerini belirten Müftü Soykök, din görevlileri olarak gençlere manevi danışmanlık ve dini rehberlik sunacak olmanın heyecanını yaşadıklarını sözlerine ekledi.

Adı geçen iş birliği protokolü ile Manisa'da yükseköğrenim görecek öğrencilerin milli, manevi, ahlaki, insani ve kültürel etkinliklerle beden ve ruh sağlığının geliştirilmesi amaçlanıyor.

Ayrıca dini, milli ve manevi hizmetler sunumunda MCBÜ ile İl Müftülüğü iş birliği çerçevesinde geliştirilecek olan ortak eğitsel projelerle gençlerin gelişimlerine katkıda bulunulması, Diyanet Gençlik ve benzeri çalışmalara gönüllü öğrenci katılımının teşvik edilmesi ve din hizmeti faaliyetlerinde gençlere yer verilmesi hedefleniyor.

Törende İl Müftü yardımcıları Sevinç Tepekaya ve Mehmet Ceyhan ile Rektör Danışmanı Doç. Dr. Fehmi Bardak da hazır bulundu.

Editör: Mehmet Çalışkan