Manisa İl Müftülüğü, gençlik çalışmalarında görev alan personele yönelik “Eğitim Semineri” düzenledi.

TDV Kadın, Aile ve Gençlik Çalışmaları Merkezi’nde iki oturum halinde gerçekleştirilen seminerde konuşan İl Müftüsü Mustafa Soykök, “Gençlik, aile, madde bağımlılığı ve engellilik koordinatörlükleri hizmetlerimizi manevi danışmanlık kapsamında yürütmekteyiz.” dedi.

“Gençlere Ulaşma Stratejimiz” başlıklı bir sunum gerçekleştiren Müftü Soykök, İletişimde en önemli şey karşımızdaki kişiye değerli olduğunu hissettirmektir. Mümin ülfet edilendir. Dostluk kurulandır. Bizler Seviyorsak, iletişim kuruyorsak o halde varız. Doğru ve etkili bir iletişim için üç şey önemlidir ki birincisi İnsanların kendilerini iyi hissetmelerini sağlamak, ikincisi sevgi oranımızı artırmak ve üçüncüsü de iletişim kazalarına karşı tedbiri almak gerekir. Gönülden gönüle yol vardır demişler. Dilden dile aktarılmayan pek çok hakikat sevgi dili ile karşıya aktarılabilecektir. Tebessüm masrafsız bir gelecek yatırımıdır.” değerlendirmesinde bulundu.

Hz. Peygamber (s.a.v) ve sahabe hayatlarından örnekler aktararak insanlara seviyelerine göre hitap etmek gerektiğini belirten Soykök, “Önceliğimiz insanların, gençlerin zihinlerine bir şeyler doldurmak değil, gönüllerine değerlerimizi hakikatin sevgisini yerleştirmektir.” ifadelerini kaydetti.

- Amacımız daima hakkın ve adaleti yanında olan bir nesil yetiştirmektir

İl Müftü Yardımcısı Mehmet Ceyhan ise, ”Dünyamız hızlı bir değişim süreci yaşamaktadır. Bu değişimde kaybetmememiz gereken şey de bizim ahlaki değerlerimizdir. Bizim amacımız dünya üzerinden iyiliğe ve güzelliğe dair ne varsa bütün bunları savunan bir gençliğin önünü açmaktır. Amacımız daima hakkın ve adaleti yanında olan bir nesli ülkemize kazandırmak yetiştirmektir. Bizler taşla sopayla değil, Elinde bilgisayarla, kitapla gezen zihinlerini projelerle meşgul olan yüreği heva ve hevesle değil inançla, şefkatle cesaretle dolu bir nesil yetiştirmek için görev başındayız.” şeklinde konuştu.

- Gençler, geleceğin mimarlarıdır

Seminerde açılış konuşması gerçekleştiren İl Müftü Yardımcısı Sevinç Tepekaya da gençliğin tanımını yaparak “Gençlik kimlik ve kişilik bakımından kendini tanıdığı dönemdir. Gençler, geleceğin mimarlarıdır. Hassas bir dönemdir. Bu dönemde gençlerimizle iletişim kurabilmek için donanımlı olmamız gerekir. Bilgiye yeniliğe açık olmamız gerekir. Onları zararlı akımın etkilerinden kurtarmak gerekmektedir. Bizim hedefimiz vatanperver güzel ahlak sahibi gençler yetiştirebilmektir. Gençleri sevmek için insanı sevmek gerek. İnsan sizi severse fikirlerinizi sever.

Gençlere bilgi artı ahlakı vermeliyiz. Sadece bilgi ya da sadece ahlakla bir yere varamayız.” ifadelerini kullandı.

Din Hizmetleri Uzmanı Hüsne Yılmaz’ın “Gençlik Çalışmalarında Sosyal Medyanın Etkili Kullanımı” başlıklı sunumunun ardından yapılan atölye çalışmaları ile seminer sona erdi.

Editör: Mehmet Çalışkan