Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından "Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş" sloganıyla sürdürülen 2021 Yılı Vekaletle Kurban Organizasyonu kapsamında, Manisa İl Müftüsü Mustafa Soykök, kurban vekaletini Türkiye Diyanet Vakfı Manisa Şubesine verdi.

Müftü Soykök’ün kurban vekaletini Türkiye Diyanet Vakfı adına kabul eden TDV Manisa Şube Yöneticisi Hasan Kökkaya, "Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş’ temasıyla 2021 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim" bedelleri yurt içi 1.125 TL, yurt dışı ise 925 TL olarak belirlendi.  2020 yılında Manisa olarak 5 bin 901 adet vekaletle kurban bağışıyla Türkiye'de 4. sırada yer aldık ve bu yıl hedefimiz 6 bin 666 adet kurban vekaleti almaktır.” dedi. 

“Milletimizin cömertliğini insanlarla paylaşıyoruz”

Mazlum coğrafyalara emanet edilen kurbanlar ile Türkiye'deki kardeşlerinin de selamını götürdüklerini kaydeden Kökkaya, 2-3 milyon insanın bu bağışlardan istifade ettiğini belirterek, "Türkiye Devletimizin büyüklüğünü, milletimizin cömertliğini de insanlarla paylaşmış oluyoruz." ifadelerini kullandı.

"Türkiye Diyanet Vakfına emanet edilen kurbanların, İslami usullere uygun şekilde kesilerek yurt içinde ve yurt dışında ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığını hatırlatan Kökkaya, "Kurban ibadetini vekalet yoluyla gerçekleştirme arzusunda olan arkadaşlarımız müftülüklerimize, kendilerine en yakın camilerimize başvurarak vekaletle kurban bağışını yapabilir. Bağış makbuzlarını alabilir. Vekaletlerini bu şekilde verebilirler. Ayrıca interneti rahat kullanabilen vatandaşlarımız internet üzerinden de Türkiye Diyanet Vakfımızın internet sitesinden vekaletle kurban bağışlarını yerine getirebilirler." dedi.

Kökkaya yaptığı bilgilendirmenin ardından Manisa’da ilk kurban vekaletini veren İl Müftüsü ve Manisa Şube Başkanı Mustafa Soykök’ e teşekkür ederek bağış makbuzunu sundu.

Editör: Mehmet Çalışkan