Gençler Milli Mücadele Dönemi Turgutlu Müftüsü Hasan Basri Mutlu’yu dualarla andı.

1914 -1951 yılları arasında 37 yıl Kasaba (Turgutlu) Müftüsü olarak görev yapan ve Turgutlu'nun Yunan İşgalinde olduğu yıllarda Yunanlılara karşı Milli mücadele içinde yer alan Kasaba Müftüsü Merhum Hasan Basri Efendi için Gençlik Koordinatörlüğü vefat yıl dönümünde mezarı başında bir anma programı düzenledi.

Cahit Gönlübol Mesleki Teknik  Anadolu Lisesi Öğrencileri ile Dereköy Yatılı Hafızlık Kur'an Kursu öğrencilerinin ve Müftü Hasan Basri Efendi'nin torunlarının da katıldığı program Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Akabinde Turgutlu Kent Müzesi Sorumlusu Mehmet Gökyayla, Hasan Basri Mutlu Efendi hakkında bilgilendirme konuşması yaptı.

İlçe Müftüsü Fethullah Yavuz, Turgutlu'da müftü olarak görev ifa eden ve Yunan İşgaline karşı duran Merhum Hasan Basri Efendi'yi unutmayarak program tertipleyen Diyanet Gençlik Koordinatörlüğüne teşekkür, programa katılan gençleri de tebrik etti.

Müftü Hasan Basri Efendi' nin önemli bir şahsiyet olduğunu ve onu günümüz gençlerine hatırlatmanın gerekliliğini ifade eden Müftü Yavuz,  programa katılan Müftü Hasan Basri Mutlu Efendi'nin torunlarına iyi dilek ve temennilerde bulundu.

Programa katılan Müftü Hasan Basri Efendi'nin torunu İsmail Akça ise Müftü Yavuz'a ve Diyanet Gençlik Koordinatörlüğüne duyarlılığı ve vefakar davranışı için teşekkür etti.

Program İlçe Müftüsü Fethullah Yavuz tarafından yapılan dua ile son buldu.

Editör: Mehmet Çalışkan