Manisa İl Müftülüğü, çocuk ve gençlere yönelik “Çocukların ve Gençlerin Dilinden Kandil Özel” isimli program düzenledi.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında çevrimiçi düzenlenen programda çocuklar ve gençler tarafından Kur’an-ı Kerim okundu, ilahi ve kasideler seslendirildi. 

Ney ve şiir dinletisinin yapıldığı program sonunda gençler tarafından Kudüs ve Mescid-i Aksa için okunan 350 Fetih Suresi’nin duası yapıldı. 

İşgalci İsrail’in Kudüs’teki saldırılarının son bulması için dua edildiğini belirten Manisa İl Müftü Yardımcısı Sevinç Tepekaya, buruk bir Kadir Gecesi geçirildiğini belirterek Çevrimiçi Gençlik Buluşması'nda emeği geçen ve katılım sağlayan herkese teşekkür etti.

Program kapsamında çocuklarla çevrimiçi buluşan Manisa İl Gençlik Koordinatörü Büşra Nur Özkaplan ise “Pandemi öncesi çocuklarımız ve gençlerimizle yüz yüze gerçekleştirdiğimiz kandil programlarını, içinde bulunduğumuz tam kapanma günlerinde dijital ortamda gerçekleştirdik. Farklı yaş grupları için düzenlediğimiz iki program da büyük ilgi gördü. Çocuklarımız ve gençlerimizle özellikle Kudüs için dua ederek Kadir Gecesi'nin sevincini paylaştık.” ifadelerine yer verdi.

Editör: Mehmet Çalışkan