Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürü Doç. Dr. Fatih Kurt, Manisa Eğitim Merkezi Müdürlüğünde "Mesleğe Hazırlık Eğitimi" gören 4/B sözleşmeli imam hatipler ve Tashih-i Huruf kursiyerleri ile bir araya geldi. 

Burada din görevlilerine hitap eden Dini Yayınlar Genel Müdürü Kurt, Diyanet İşleri Başkanlığının hayatın her alanında ve dünyanın her noktasında hizmet veren büyük bir teşkilat ve büyük bir çatı olduğunu dile getirdi.

Toplumun birlik ve beraberliği noktasında Diyanet İşleri Başkanlığının önemine dikkati çeken Kurt, "ihlasla ve ihsan bilinciyle çalışmak gerektiğini, hiç kimseyi ve hiçbir görevi ihmal etmeksizin aşk ve heyecanla, adanmışlık ruhuyla hizmet edilmesi gerektiğini" söyledi.

Diyanet İşleri Başkanlığının toplumun her kesimine yönelik hizmet ürettiğini anımsatan Kurt, şöyle devam etti:

"Siz artık büyük bir çatının altına, büyük bir ailenin ferdi olarak girmiş bulunmaktasınız. Diyanet İşleri Başkanlığı teşkilatının personelisiniz. Diyanet İşleri Başkanlığı dün sadece camide kendine tahsis edilen alanlarda hizmet üreten bir kurumken, bugün hayatın her alanında, toplumun her kesimine yönelik hizmet üreten, hizmeti ve çalışması beklenilen büyük bir kuruluştur. Bundan sonra mensubu olduğumuz, içerisine girdiğimiz ailenin büyüklüğünü her daim hissederek çalışmamız ve adım atmamız gerekiyor. Bugün Orta Asya'dan Afrika'ya, Balkanlar'a kadar dünyanın birçok coğrafyasında insanlar İslam'a dair bilgileri Diyanet İşleri Başkanlığından yani sizden öğrenmek istiyor. 100'ün üzerinde ülkede görevlisi olan bir kuruluş Diyanet İşleri Başkanlığı. Türkiye içerisinde her köyde her mezrada personeli olan büyük bir kuruluş. Türkiye'nin her köyünde her mezrasında çalışanı olan başka bir kuruluş yok. Bu Diyanet İşleri Başkanlığının gücünü, büyüklüğünü gösteren bir fotoğraf sadece. Yurt içinde bu kadar güçlü olmakla kalmayıp 100'ün üzerinde ülkede 2 bin 500'den fazla personeli olan büyük bir kuruluş. Bugün meslek hayatınıza bir yerden başladınız ama yarın bambaşka bir yerde olacaksınız. 25 yıl önce ben de bir köyde imam hatip olarak göreve başladım. Hepimizin serüveni, yolculuğu bir köy ya da mahalle imamlığıyla başladı. Bu bir süreç ve yolculuk devam edecek. Hayat bizi bir yerlere doğru taşıdı, Allah nasip ederse belki yarın sizi de bambaşka yerlere taşımış olacak."

Diyanet İşleri Başkanlığının imamet ve hitabet olmak üzere iki ana temel görevi olduğunu hatırlatan Kurt, "Önemli bir görevle vazifelendirildiniz, peygamber mesleği icra edeceksiniz. Bunu hiçbir zaman unutmamalı ve üzerinizdeki cübbenin hakkını verebilmek için de işinizi güzel yapmalısınız. Allah muhsin olanı sever. Allah işini güzel ve hakkını vererek yapanı sever. Hangi görevi üstlenirse üstlensin, bir insan iyi imamsa iyi vaiz oluyor, iyi vaizse  iyi müftü oluyor yani bir insan hangi iş kendisine verilirse verilsin iyi yapıyorsa her işini iyi yapar. İhlasla çalışacağız, bizim en büyük gücümüz, kaynağımız Allah rızası olacak. Allah'ın rızasını kazanmaktan başka bir derdimiz olmamalı." ifadelerine yer verdi.

"Bulunduğunuz yerde Diyanet İşleri Başkanlığının temsilcisi ve tebliğcisi sizsiniz" hatırlatmasında bulunan Kurt, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Siz dokunmazsanız başkasının dokunamayacağını, siz anlatmazsanız belki o insanın Kur'an'la, Allah Rasulü ve sünnetle bir daha buluşamayacağını zihninizden asla çıkarmayın. Her gördüğünüz insana bir imkan, her gördüğünüz insanı kurtuluşunuz için bir fırsat görün. Görev yaptığınız yerlerde yürek fetihlerini sağlayabilmek için sırtına dokunmanız gereken insanlar varsa dokunun, yanına gitmeniz gereken varsa gidin, çağırmanız gereken varsa çağırın. Selam vermeniz gereken varsa selam verin ve bütün bunları Allah rızası için, daha çok insana ulaşıp daha fazla tesirli olabilmek için yapın. Sevgili Peygamberimizin 'Bir insanın hidayetine vesile olmak, dünya ve dünyanın içindeki her şeye sahip olmaktan daha değerlidir.' hadis-i şerifi her daim zihninizde olsun."

Programa Manisa İl Müftüsü Mustafa Soykök, Manisa Eğitim Merkezi Müdürü Vehbi Özkar, Eğitim Merkezi personeli, yeni atanan imam hatipler ve Tashih-i Huruf kursiyerleri katıldı. 
 

Editör: Mehmet Çalışkan