Manisa İl Müftülüğü Diyanet Gençlik Koordinatörlüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Manisa Şubesi Gençlik Kolları iş birliğinde "Askıda Kitap" adlı proje hayata geçirildi.

İl Müftülüğü Kadın Aile Ve Gençlik Merkezinde hayata geçirilen proje kapsamında, özel bir platform oluşturularak Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından çıkan kitap ve dergiler bırakıldı.

Projeye dair açıklamalarda bulunan İl Müftü Yardımcısı Sevinç Tepekaya, "Malumunuz 'askıda ekmek' bizim kültürümüz. Bu projeye 'Askıda Kitap' ismini vermemizdeki amaç ise kitabın da en az ekmek kadar ruhun gıdası için gerekli olması. Kitapseverlerimiz gelsin, bu kitaplardan alsınlar, okusunlar. Asıl amacımız; Başkanlığımız ve TDV yayınlarını halkımızla buluşturarak kitap okuma alışkanlığının oluşması, kitap okuyacak öğrencimizin gelip buralardan okumak istediği kitabı ücretsiz bir şekilde alıp okuyabilmesidir. Askıda kitap uygulamasının da en az askıda ekmek kadar ihtiyaç duyulan ve kullanılan bir uygulama olacağını düşünüyorum." dedi.

Öte yandan İl Müftülüğünce halkı kitap okumaya teşvik etmek ve Manisa'ya okuyan bir kent kimliği kazandırmak amacıyla birçok proje ve etkinliğin planlandığı belirtildi.

Editör: Mehmet Çalışkan