Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ), Kütahya İl Müftülüğü, Konya İl Müftülüğü ve sivil toplum kuruluşları (STK) iş birliğinde din görevlilerine yönelik "Aile, Vefa, Medeniyet" konulu panel düzenlendi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen panele DPÜ Rektörü Prof. Dr. Kazım Uysal, Konya İl Müftüsü Doç. Dr. Ali Öge, Kütahya İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş, STK temsilcileri ve din görevlileri katıldı. 

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açış konuşmasını yapan İl Müftüsü Demirtaş, "Aile konusu en önemli konudur. Hastalık önce hücreden başlar, sonra vücuda yayılır. Dolayısıyla hücrenin tedavisi vücudun tedavisidir. Bu konuda hepimize büyük sorumluluklar düşmektedir. Belki toplumu kontrol edemeyiz ama ailemize sahip olabiliriz. İnşallah din görevlileri olarak bizler bu konuyu gündem yapacağız, mücadele edeceğiz ve çözümler ortaya koyacağız." dedi.

Sonrasında konuşan DPÜ Rektörü Uysal, "Aileyi tahkim etmek, milletin bekasına hizmet etmektir. Milletin bekası güçlü bir aileden geçer. İnsanın mutluluğu aile ile kaimdir. Onun İçin dünyada cenneti yaşamak aile iledir. İnsanda sevgi filizleri yeşermezse kendine de eşine de herkese zulmeder. Kalpte kin, nefret değil sevgiyi yeşertmemiz lazım. Erkek hanımına merhametli olmalı hanımı da eşine nazik olmalı. Ne ekersen onu biçersin. Bu hayatın değişmez kuralıdır; sevilmek istiyorsak önce sevmemiz gerekir." ifadelerine yer verdi.

Konya İl Müftüsü Öge ise vefa konusuna değinerek şunları kaydetti:

"Vefa, insanın iyilikleri unutmaması ve gündeme getirmesidir. Sevgili Peygamberimiz bir hadisinde söyle buyurur; 'İnsanlara teşekkür etmeyen Allah'a teşekkür edemez.' İnsanların iyiliklerine karşı teşekkür etmek, şükür ile eşleştirilmiştir. Peygamberimiz sadece inananlara değil inanmayanlara da teşekkür etmiştir."

Program konuşmacılara hediye takdimi ile sona erdi.

Editör: Mehmet Çalışkan