Sahih dini bilgi ve ahlaki değerler ışığında aileyi korumak, toplumda aile olma bilincini arttırmak, ailede hak ve sorumluluklar açısından baba olmanın önemine dikkat çekmek amacıyla Kütahya Müftülüğü tarafından "Baba Okulu Seminerleri” düzenlenecek.

Seminerler hakkında Diyanet Haber’e açıklamalarda bulunan İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar, ailenin sağlam temeller üzerine inşa edilmesi amacıyla “Baba Okulu Seminerleri” düzenleme kararı aldıklarını belirterek şöyle devam etti:

“Aile hayatının huzurlu bir şekilde devamının sağlanması, ailenin her bir üyesinin ailede üstlenmesi gereken sorumlulukları yerine getirmesi ile mümkündür. Bu bağlamda Kur'an ve sünnet temelinde aile olma bilinci kazandırmak, ailede baba olmanın önemine dikkat çekmek için bu tür seminerlerin düzenlenmesi büyük önem arz etmektedir. Başta baba olan din görevlilerimiz olmak üzere, diğer kamu kurumu çalışanlarını da seminerlerimize bekliyoruz."

26 Ekim’de başlayacak olan seminerler dört hafta boyunca cumartesi günleri düzenlenecek.

Alanında uzman eğitimcilerin katılacağı seminerler Kütahya Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Düzenlenecek seminerlerde; "İyi İnsandan İyi Babaya, Mahremiyet Eğitiminde Baba, Çocuğun Kişilik Gelişiminde Babanın Rolü, İslam'a Göre Baba Olmak, Kur'an'da Baba Örnekleri ve Baba Olarak Hz. Muhammed" gibi konu başlıkları yer alacak.

Editör: Mehmet Çalışkan