Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum (ÇEDES) projesi kapsamında Kofçaz Atatürk Ortaokulu ve Kofçaz İlçe Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü organizesinde Değerler Eğitiminin "Saygı ve Nezaket Kuralları" konulu derslerine canlı bir örnek olması için ilçedeki yaşlılar ziyaret ediliyor.

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni gözetiminde Diyanet Gençlik Koordinatörü rehberliğinde ortaokul öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşen ziyaretlerde koca çınarlar hoş sohbeti ve mütebessim çehresiyle hayata dair tecrübelerini aktarıyor.

asırlık-çınarlar-ziyaret-22

Etkinliği değerlendiren Kofçaz İlçe Müftüsü Kasım Coşkun, "ÇEDES Projesi kapsamında gençler eliyle misafirlik ve mihmandarlık kültürü, yaşlı ve hasta ziyaretleri gibi pek çok aktivite yaşatılıyor. Bu proje ile gençler toplumumuzun dinamiklerine nüfuz ederek değerlerimizi uygulamalı olarak görüyor. Gençlik ve Spor, Milli Eğitim ve Diyanet gibi kurumlarımızın tecrübelerini ortak bir havuzda biriktirmesi, gelecek nesiller için olumlu ve anlamlı bir adım olarak görülmeli. Bu bakımdan paydaş olarak yürüttüğümüz bu etkinliğe katkısını esirgemeyen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze teşekkür ederim." dedi.

Editör: Ömer Ceylan