Kırklareli İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü organizesinde Diyanet Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirilen söyleşide Kırklareli Valisi Doç. Dr. Birol Ekici, Kırklareli Üniversitesi’nde okuyan öğrencilerle bir araya geldi.

Programın açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Yusuf Eviş, "Proje ile gerek akademide gerek kamuda görev yapan, çeşitli başarılara imza atmış örnek kişilerin çalışmalarını gençlerin daha yakından tanımalarını sağlayacağını düşünüyoruz. Gençlerin merak ettikleri soruları rahatça sorabilecekleri, konuk kişiyle sohbet edip tavsiye alabilecekleri ve istekle takip edecekleri bir ortam oluşturulmaya çalışıyoruz. Yoğunluğuna rağmen gençlere vakit ayıran sayın Valimize, projeyi hazırlayan ve emeği geçen proje ekibine ve davete icabet eden katılımcı üniversite öğrencilerine teşekkür ederim." dedi.

Vali Gençlik Söyleşi 22

İl Vaizi Mukaddes Güney’in moderatörlüğün de karşılıklı soru-cevap formatında ilerleyen söyleşi de Vali Ekici, "Arkadaşlar başarılı olmak istiyorsanız çok çalışmalısınız.En az bir dil mutlaka bilmelisiniz. Ben gençlerimizde yurt dışına çıkıp orada yaşama merakı görüyorum. Yabancı bir ülkeye gidilirse çok daha rahat ve sorunsuz yaşayacaklarını zannediyorlar. Bu doğru değil arkadaşlar. Ben 1 yıl İngiltere’de yaşadım. Amerika’da Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde devletimiz tarafından görevlendirilerek bulundum. Hiç bir yerde ülkemizin ve insanımızın güzelliklerini bulmanız mümkün değil." dedi.  

Eğitimde ülkemizde fırsat eşitliğine vurgu yapan Vali Ekici, "Sorunlarımızı görmezden gelmemeliyiz. Ancak bunları gidermek için önce memleketimizin imkanlarını farketmeli, değerlendirmeli ve daha iyi noktalara taşımak için çalışmalıyız. Ben çiftçi bir ailenin çocuğuyum. Üniversitede okurken yazları kendi paramı kazanmak için çalıştım, okul zamanıda notlarımı yüksek tutmak için ders çalıştım. Şimdiki düşüncem olsaydı okul zamanlarında da çalışırdım. Hayatı başka türlü öğrenemezsiniz. Eğer devlet bana bu imkanları sunmasaydı bu önemli vazifeye gelmem mümkün olmazdı. Ülkemizde  eğitimde fırsat eşitliği çok kıymetli." ifadelerini kaydetti.

Editör: Ömer Ceylan