Diyanet İşleri Başkanlığı umre organizasyonu ile Çorum’dan 27 günlük umre turuyla umre yolculuğuna çıkacak vatandaşlara Çorum İl Müftülüğü tarafından "Umreye Hazırlık Semineri" verildi.

Devlet Tiyatro Salonundaki seminerde Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan ve Çorum İl Müftüsü Muharrem Biçer umrecilerle bir araya geldi.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan seminerin açış konuşmasında Müftü Biçer, Çorum'a özel hazırlanan, her yıl yaklaşık 300 kişinin rağbet gösterdiği ve bu yıl da 460 kişinin katılacağı bu özel umre turunda kendisinin de kafile başkanı olarak görevlendirildiğini belirterek umre yolculuğunun şimdiden hayırlı olması temennisinde bulundu.

Bircan Çorum Umre Semineri 22

Daha sonra kürsüye gelen Genel Müdür Bircan ise Allah'ın misafirlerinin bu seminerlere katılmalarını Başkanlık olarak çok önemsediklerini vurgulayarak umre yolcularının umre ibadeti konusunda eğitim almalarının gerekliliğini ifade etti.

Ardından İl Müftü Yardımcısı Adem Aygül seminerde "İbadet bilinci umre menasiki" konusundan bahsederken Kabe maketi çevresinde din görevlileriyle beraber tavafın yapılışını umre yolcularına uygulamalı olarak gösterdi.

Tüm kafile görevlilerinin vatandaşlarla tanıştırılmasının ardından seminer tamamlandı.

Bircan Çorum Umre Semineri 33

Öte yandan Genel Müdür Bircan, İl Müftüsü Muharrem Biçer'i de makamında ziyaret ederek yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Editör: Ömer Ceylan