Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından "Çocuklarla Camide Bir Gün" projesi başlatılmıştı.

Proje kapsamında Kilis İl Müftülüğünce gerçekleştirilen etkinliklerde yaz Kur’an kurslarına devam eden öğrenciler, sabah kahvaltısından akşamın ilerleyen saatlerine kadar camilerde eğlenerek öğrenmenin hazzını yaşadı.

Sabah kahvaltısıyla başlayan programda dini bilgiler ve kısa sureler okundu. Vakit namazlarını cami cemaatiyle birlikte saf tutarak kılan çocuklar, spor etkinliklerinden kadim oyunlara kadar çeşitli faaliyetlere katıldı.

Etkinlikler çerçevesinde din görevlileri nezaretinde havuza giren çocuklar, piknik yaparak şehir turuyla da il genelindeki müzeleri ve Kilis’in kültür miraslarından sahabe-i kiramdan Şeyh Muhammed Mansur türbesini ziyaret etti.

Etkinliklerle ilgili değerlendirmelerde bulunan İl Müftüsü Abdurrahman Şahin, "Çocuklar, milletlerin ve toplumların geleceğini şekillendiren en önemli unsurdur. Bir milletin sağlam temeller üzerinde yükselmesinin, o milletin çocuklarının inanç ve medeniyet değerleri ekseninde yetiştirilmesiyle yakın ilişkilidir. Bu meyanda, yolunu kaybeden insanlığın yönünü ve yörüngesini belirlemek için öz değerlerimizden, tarihi ve ilmi değerlerimizden hareket ederek medeniyetimizin düşünce kodlarını ve hayat veren ilkelerini bugünle buluşturmak ve çocuklarımızı geleceğe bu kadim değerlerle en iyi şekilde hazırlamak zorundayız." dedi.
 

Editör: Mehmet Çalışkan