Osmanlı İmparatorluğu'nun 9. padişahı ve ilk halifesi Yavuz Sultan Selim'in tarihe altın harflerle yazdığı Mercidabık Zaferi'nin 505. yıldönümünü, Fırat Kalkanı Harekatı'nın ise 5. yıldönümü münasebetiyle Kilis Yavuzlu Köyü'nde program düzenlendi.

Programda konuşan Kilis Valisi Recep Soytürk, "Mercidabık Zaferi ile Balkanlardan Ortadoğu ve Afrika’ya uzanan coğrafyada farklı millet ve inançların barış ve huzur içerisinde yaşaması sağlanmış, adalet, güven ve hoşgörü ortamı tesis edilmiştir. Mercidabık Zaferi’nin üzerinden geçen yüzyıllar sonrasında, tarih bir kez daha tekerrür ederek ülkemizin güney sınırlarında yine güvenlik tehdidiyle karşı karşıya kalınmış ve 5. yıldönümünü andığımız Fırat Kalkanı Harekatı ile başta Kilisimiz olmak üzere ülkemizin güvenliği için tıpkı 505 sene önceki ruhla kararlı ve başarılı bir mücadele ortaya konmuştur." dedi.

Vali Soytürk, "Büyük komutan Yavuz Sultan Selim Han başta olmak üzere bütün ecdadımızı ve Fırat Kalkanı Harekatı'nda canlarını bu vatan uğruna seve seve feda eden şehit binbaşımız Bülent Albayrak ile tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi saygıyla anıyor, Mercidabık Zaferi'nin ev sahibi olan Kilisli hemşerilerimi en kalbi duygularımla selamlıyorum." diye konuştu.

Tören, İl Müftü Vekili Recep Çarpar'ın şehitler için yaptığı dua ile tamamlandı.

Törene Kilis Valisi Recep Soytürk, İl Müftü Vekili Recep Çarpar, Kilis Belediye Başkan Vekili Mehmet Fatih Yalçın, Garnizon ve 1. Hudut Alay Komutanı Piyade Albay Soner Oruçoğlu, siyasiler, kaymakamlar, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan