Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin vefatının 748'inci yılı (Şeb-i Arus) münasebetiyle gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında Kilis İl Müftülüğü tarafından anma töreni düzenlendi.

İl Gençlik Koordinatörlüğünce gerçekleştirilen ve Mevlana’nın hayatının anlatıldığı, sevgi ve hoşgörü mesajlarının aktarıldığı program yoğun ilgi gördü.

Kredi ve Yurtlar Kurumu Kız Yurdunda düzenlenen programa Gençlik Spor İl Müdürü Metin Kaplan, İl Müftü Yardımcısı Cengiz Çolak ve öğrenciler katıldı.

Anma töreninde konuşan İl Müftü Yardımcısı Cengiz Çolak, “Aralık ayı bize, Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin vuslata erdiği geceyi hatırlatır. Mevlana bu geceyi Rabbine, sevgiliye kavuşma gecesi olarak düşündüğü için şeb-i arus yani düğün gecesi olarak adlandırılır. Öyle ki, ‘Öldükten sonra bizim mezarımızı yeryüzünde aramayınız, arif kişilerin gönlü bizim mezarımızdır.’ diyen Mevlena, dünya hayatının gurbet olduğunu beyitlerinde bizlere söyler.” dedi. 

Mevlana Hazretlerinin ölümü bir yokluk olarak görmediğini vurgulayan Çolak, “Mevlana, ölümü, yeniden dirilmek olarak görür. Mevlana Celaleddin-i Rumi, ahlak, ilim ve akıl yolunda insanlığa sevgi ve birlik mesajları vermiştir. O sebeple Mevlana, sevginin, merhametin, kardeşliğin ve hoşgörünün sembolüdür.” diye konuştu.

Anma töreni, sema gösterisinin ardından sona erdi.
 

Editör: Mehmet Çalışkan