"2022 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası" etkinlikleri kapsamında din görevlilerine yönelik Türkiye genelinde düzenlenen "Etkili Hutbe Sunumu Yarışması 3. Bölge Finali" Kilis’te gerçekleştirildi.

Kilis Müftülüğü ev sahipliğinde Merkez Hacı Mustafa Cümbüş Camii’nde düzenlenen yarışmaya; Kilis, Adana, Osmaniye, Hatay, Karaman, Kahramanmaraş, ve Mersin il birincileri katıldı.

Yarışmacılara hitap eden İl Müftüsü Abdurrahman Şahin, din görevlilerine yarışmada başarılar dileyerek şunları kaydetti:

“Diyanet İşleri Başkanlığımızın Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle her yıl düzenlediği yarışmaları çok faydalı buluyorum. Siz değerli hocalarımıza katılımınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Rabbim hakkınıza hayırlısını nasip etsin, umduğunuza nail eylesin." dedi.

Komisyon üyelerinin değerlendirmesi sonucunda yarışmaya Karaman İl Müftülüğünü temsilen katılan Muhammed Sami İyişentürk bölge birincisi oldu.

Komisyon Başkanı ve Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Vaizi Mustafa Acar, yarışmaya katılan din görevlilerine teşekkür ederek Sivas'ta yapılacak olan Türkiye Finali'nde Muhammed Sami İyişentürk’e başarılar diledi.

Editör: Mehmet Çalışkan