Kilis İl Müftülüğü Bağımlılık Koordinatörlüğü ve Kilis İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi iş birliğinde din görevlilerine yönelik "Narko Rehber Eğitimi" ve "En İyi Narko Rehber"  konulu eğitim seminerleri düzenlendi.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında çevrimiçi gerçekleştirilen seminerlerde Narkolog Polis Okan Sarı; uyuşturucu bağımlılığının nasıl başladığı, uyuşturucu çeşitleri, kullanım alanları ve uyuşturucuyla nasıl mücadele edildiğine dair bilgi verdi.

Din görevlilerinin hayatın her alanında bulunduğunu ve sahada etkin bir şekilde görev yaptığını vurgulayan Sarı, uyuşturucuyla mücadelede din görevlilerinin desteğine ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.

Eğitimin ailede başladığına dikkati çeken Sarı, “En iyi narkotik polis annedir. Ailemizi ve çevremizi koruyabilmek için, madde bağımlılığı ve zararlarının iyi bilinmesi gerekir. Bu konuda toplumu, anne ve babaları bilinçlendirmede din görevlilerimizin katkısı büyük olacaktır.” dedi.

Üç hafta boyunca devam edecek olan eğitim programının ilk oturumu, din görevlilerinin sorularının cevaplanması ile son buldu.

Editör: Mehmet Çalışkan