Arkadaşları ile birlikte Yemen’de yaşanan açlık ve susuzluğa bir nebze de olsa katkı sağlamak için evinde kermes açarak arkadaşlarının da destekleri ile tahmin ettiklerinin çok üzerinde yardım elde ettiler. 

Evinde düzenlediği kermesten elde ettiği geliri Kayseri Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Kayseri Şubesi aracılığıyla Yemen’e ulaştırmak istediğini söyleyen Emine Beşparmak ve arkadaşları İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven’i makamında ziyaret ederek, kermesten elde ettikleri geliri teslim ettiler.

Yapılan bağışı teslim alan İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven: “Yemen’de devam eden açlık ve susuzluğa karşı duyarlı olan Kayserili vatandaşlarımızın, küçük çocukların harçlıklarını vermelerinden, ev hanımlarının gayretlerine, öğrencilerin yardım kampanyalarına kadar her kesimden vatandaşlarımızın destek olduğunu görmekteyiz. Bu bizleri çok mutlu etmektedir.

Topladıkları yardımları Türkiye Diyanet Vakfı Kayseri şubesi aracılığı ile Yemen’e ulaştırmak istemeleri bizi ayrıca memnun etmiştir. Özellikle ev hanımlarının bu konularda gayret gösterdiklerini görüyoruz. Sizin de evinizi kermes için açmanız çok önemli ve güzel bir çalışma. Rabbimiz yaptığınız hayrı, bağışlarınızı kabul eylesin, bir nebze de olsa Yemenli kardeşlerimize katkı sağlayacaksak ne mutlu bizlere.”

Ev hanımı Emine Beşparmak ise şunları söyledi: "Komşusu açken tok yatan bizden değildir" Hadisi Şerif'i beni her zaman etkilemiştir, Rabbime sonsuz şükürler olsun ki karşıma hep hayırlı insanları çıkardı. 10 yıldır devam eden bir günümüz var ve bu grupla nerede bir yaralı duysak yarasını sarmak için elimizden geleni yapmaya çalışırız. Evlerde mantı doldurup, yaprak sarıp satarak yahut yazma, çorap satarak Allah'ın izniyle Afrika'da 4 su kuyusu açtırmak nasip oldu. Yine bu şekilde Filistin, Suriye, Arakan gibi Müslüman ülkelerdeki kardeşlerimize çorbada tuzumuz olsun misali yardım gönderiyoruz. Yemene gelince! Televizyon ve sosyal medyadaki Yemenle ilgili haberler, orada yaşanan insanlık dramı beni derinden üzdü, aklıma evimde ufak çaplı bir çay kermesi düzenlemek geldi. Bu konuyu hemen arkadaşımla paylaştım. O da bu fikri çok beğendi  beş altı  arkadaş hemen bir araya gelip ne yapacağımızı kararlaştırdık. Herkes kendi çevresinde söyledi, daha kermes başlamadan öyle çok sipariş aldık ki küçük çaptaki kermes büyük bir kermes haline geldi. O gece heyecandan hiç uyuyamadım. Müthiş bir katılım vardı. Hava çok soğuk olmasına rağmen yürekler Yemen için yanıyordu. Öyle bir muhabbet vardı ki ve öyle bir manevi atmosfer oluştu ki, haydi bu yemekleri Yemene götürüp bizzat elimizle ikram edelim denilseydi hayır diyen olmazdı. Bu şekilde kermesimiz gün boyu devam etti. Biz iki üç  bin lira kazanabilir miyiz derken Rabbim  yedi bin lira lütfetti.


Bizler bu lüksümüz ve konforumuzla bu kardeşlerimizden mesulüz; hazırladığımız her sofrada garibanların da hakkı vardır. Bizim bu gayretimiz az da olsun vicdanımızın rahatlaması içindir. Toplanan yardımların yerine ulaşmasını sağlayan başta devletime, Müftümüz Şahin Güven Bey'e, onun şahsında Türkiye Diyanet Vakfı Kayseri Şubemize, müftü yardımcımız Fatma Feyza Güner Hocama sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Rabbim ömrümüzün sonuna kadar hayır yolunda koşturmayı nasip etsin.”
 

Editör: Mehmet Çalışkan