Diyanet İşleri Başkanlığınca üniversite öğrencileri arasında Hz. Peygamber sevgisini ve örnekliğini canlı tutmak, Mevlid-i Nebi Haftası’na ilişkin farkındalık oluşturmak ve Başkanlığın gençlere yönelik hizmetlerinden öğrencileri haberdar etmek amacıyla 2018 yılı Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri kapsamında üniversite öğrencilerine yönelik “Umre Ödüllü Mevlid-i Nebi Gençlik Bilgi Yarışması” düzenlenmişti.

Söz konusu yarışmaya Kayseri’de katılan ve ödül almaya hak kazanan öğrenciler için İl Müftülüğünce Erciyes Üniversitesi Konferans Salonu’nda ödül töreni düzenlendi.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan ödül töreninde yarışma hakkında bilgi veren İl Müftü Yardımcısı Mehmet İzci, “Yarışmaya 37 erkek, 69 kız olmak üzere toplam 106 öğrenci katıldı. Bunlardan 36 öğrenciye umre, altın, para ve kitap seti ödülü; 70 öğrenciye ise Konya İli Gezisi ödülü verilecektir. Umreye gidiş tarihleri Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından belirlenecektir. Konya İli Gezisi İl Müftülüğümüz tarafından organize edilecek ve öğrencilere bildirilecektir. Ayrıca Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından umre ödülü kazanan öğrencilere indirimli olarak bir yakınını götürme imkânı sunulmuştur.” dedi.

İl Müftü Yardımcısı İzci’nin konuşmasının ardından dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.

İsmail Karaca, Mücahit Doğan, Merve Okay ve Hafize Bilgin umre ile ödüllendirildi.

Öte yandan Diyanet İşleri Başkanlığınca 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 104. yıl dönümü dolayısıyla ülke genelinde lise öğrencilerine yönelik düzenlenen şiir okuma yarışmasının Kayseri il finali yapıldı.

Dini Yüksek İhtisas Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen yarışmaya, il ve ilçelerde yapılan elemelerde birinci olan öğrenciler katıldı.

İl Müftü Yardımcısı Mehmet İzci başkanlığında oluşturulan komisyonunun değerlendirmeleri sonucunda, Talas Fatma Kemal Timuçin Anadolu Lisesinden Doğukan Karahan birinci, Kocasinan Behice Yazgan Kız Anadolu Lisesinden Zeynep Bayram ikinci, Sarıoğlan Şehit Hacıbeykaya Lisesinden Seda Bayram ise üçüncü oldu.

Dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edilirken, yarışmaya katılan tüm öğrencilere Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından çıkan kitap setiyle birlikte çeşitli hediyeler verildi.

Editör: Mehmet Çalışkan