Kayseri İl Müftülüğü koordinesinde Melikgazi Belediyesi ve sivil toplum kuruluşlarının iş birliğiyle yapımı tamamlanan "Nasrullahzade Camii ve Barış Pınarı Etkinlik Alanı", düzenlenen törenle açıldı.

Koronavirüs tedbirlerine riayet edilerek gerçekleştirilen törende konuşan Kayseri İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven, Mevlid-i Nebevi Haftası kapsamında çok sayıda etkinlik düzenlediklerini belirterek, "Camimizin yerini bağışlayan Dr. Mehmet Köseoğlu'na teşekkür ediyorum. Onlarca hayırseverimiz buraya katkıda bulundular. İsmini şu anda tek tek sayamayacağım hayırseverlerimize de teşekkür ediyorum. Bu bağlamda sadece caminin yerini vermekle değil, aynı zamanda bundan sonraki süreçte caminin giderleri, ihtiyaçları, tadilatı, tamiratı hususunda bütün hizmetleri de görecekleri için ayrıca teşekkür ediyoruz. Bu camimizin mahallemize, Melikgazi ilçemize ve şehrimize hayırlı olmasını temenni ediyorum." dedi.

Cemil Baba Kur’an Kursu’nun temeli atıldı

Öte yandan Talas İlçe Müftülüğü koordinesinde Yenidoğan Mahallesi’nde inşa edilecek olan Cemil Baba Kur’an Kursu'nun temel atma töreni gerçekleştirildi.

İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven, buradaki konuşmasında ise şunları kaydetti:

"Uzun süreden beri TOKİ konutlarının bulunduğu yerde, üniversitenin kıyısında, yani yoğun bir yerleşim yerinin olduğu alanda Kur’an kursuna fazlasıyla ihtiyaç vardı. Camimizin altında Kur’an kursumuz var. Hocahanımlar orada görev yapıyorlar. Ancak yeterli değildi. Diğer taraftan camimiz de yeterli olmamaya başladı. Onun için burada bir Kur’an kursuna ihtiyaç vardı. Ama şöyle güzel, temiz ve nezih, en az iki katlı ve ihtiyaca cevap verecek bir Kur’an kursumuz olsun istiyorduk. Yüce Mevla hayırlı ve mübarek eylesin." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Talas İlçe Müftüsü Bünyamin Turgut’un yaptığı dua ile Cemil Baba Kur’an Kursu'nun temeline ilk harç döküldü.

Editör: Mehmet Çalışkan