Arkadaşının vefat eden babaannesinin kendisini sürekli İslam’a davet ettiğini, bu nedenle İslam dinini araştırmaya başladığını ve Müslüman olmaya karar verdiğini belirterek Kayseri İl Müftülüğüne başvuran 21 yaşındaki Almanya uyruklu Kacper Wlad Yslaw için “İhtida Merasimi” düzenlendi.

Kayseri İl Müftülüğünde koronavirüs tedbirleri eşliğinde düzenlenen merasimde Kayseri İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven öncülüğünde Kelime-i Şehadet getiren Yslaw, Müslüman olarak "Ali Osman" ismini aldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından İslam dininin temel esasları ile ilgili bilgiler veren Müftü Güven, Ali Osman'ın İslam'ı seçme hikayesini şöyle dile getirdi: 

"Yaşadıkları yerde hem komşusu hem de arkadaşı olan Mustafa'nın babaannesi Hanife Çeri, Ali Osman ile sürekli konuşmuş. Hanife teyzemiz Ali Osman'ı kendi torunu gibi sevip öyle muamele etmiş. Ali Osman’ın Müslüman olmasında en büyük vesile, geçen hafta vefat eden teyzemiz.”

Hanife Çeri'nin Yslaw’a "Ali Osman" diye seslendiğini aktaran İl Müftüsü Güven, bu sebeple bu ismi seçtiğini söyledi.

Duygularını dile getiren Ali Osman ise 75 yaşında vefat eden Hanife Çeri'nin kendisine her zaman; "Allah'a gel, İslam önceki inandığından daha iyi bir hayat verecek." dediğini ve bu nedenle İslam'ı araştırmaya başladığını belirtti.

"Namaz kılarken aldığım güç, beni daha da güçlendiriyor"

Ailesinin yaşadığı Polonya'da İslam'a karşı olan çok sayıda kişi bulunduğunu ifade eden ali Osman, "Benim Müslüman olacağımı duyunca da karşı oldular. Ama inandıktan sonra başkasının söylediğine inanmam. Eskiden de içimde olanları Kur'an'da buldum. Namaz kılarken ve kıldıktan sonra aldığım güç, beni daha da güçlendiriyor." diye konuştu.

Merasim sonunda dua eden İl Müftüsü Güven, İslam dinini seçen Ali Osman’a “İhtida Belgesi” ile birlikte Almanca Kur’an-ı Kerim Meali ve Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından çeşitli kitaplar hediye etti.

Editör: Mehmet Çalışkan