Akkışla İlçe Müftülüğünce, sabah namazında camiye gelen ve yaz Kur’an kurslarına devam eden öğrencilere bisiklet hediye edildi.

Bisikletlerin teslim edilmesi amacıyla düzenlenen programın açış konuşmasını yapan Akkışla İlçe Müftüsü Abdullah Korkut, şöyle konuştu:

“Bu memlekete yapabileceğimiz en büyük iyilik, memlekete faydalı bireyler yetiştirmektir. Büyük bir hassasiyetle yıl içerisinde ve yaz döneminde yürüttüğümüz Kur’an kursu çalışmalarımızın bugün finalini gerçekleştiriyoruz.

İlçemizde 19 camimizde 346 öğrencimiz yaz kurslarımıza devam ederken gençlerimiz sadece kursa gelip gitmesin, asıl amaç olan dinini, ahlakını, vatan ve milletini bilen, seven ve gereken hassasiyeti gösteren bireyler olarak yetişmesi açısından cami devamlılığının önemine binaen 40 gün sabah namazına devam eden öğrencilerimizi bisikletle ödüllendirelim diyerek bir kampanya başlattık. Burada da camilerimizde sadece belli bir yaşın üstünde değil, her kesimden, her yaş grubundan, kadınıyla, erkeğiyle, genciyle, yaşlısıyla camilerimizin şenlendiği, insanımızın da camilerle neşelendiği bir ortamın oluşmasını arzu ettik. Hamdolsun, planladığımızın daha üzerinde bir katılımla 84 öğrencimiz bugün bisiklet alacak. Her birisi 40 günü tamamladı. Bu program vesilesiyle kız öğrencilerimizden 14 tanesi de sabah namazı programına katıldı. Bundan sonra camilerimiz sadece yaşlılarla değil, her yaş grubundan, kadınıyla-erkeğiyle, coşkulu bir şekilde ibadet ortamının hayatın merkezi haline geldiği camiler olacak.”

Sonrasında söz alan Kayseri Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven ise şunları kaydetti:

“İlçe Müftümüz Abdullah Korkut hocamıza ve onunla birlikte gece gündüz demeden çalışan, mücadele eden imam hatiplerimize, Kur’an kursu hocalarımıza ve müezzin kayyımlarımıza teşekkür ediyorum.  

Akkışla’da mutlaka 4-6 yaş grubu Kur’an kursu açmalıyız. Din görevlilerimiz bu konuda bizlere yardımcı olsunlar. Tadilat ve tamiratı varsa Belediye Başkanımız inşallah bize yardımcı olacaktır. Onun haricinde sınıfların masasını, sandalyesini, dolaplarını İl Müftülüğü olarak biz göndereceğiz. Ayrıca oyun odaları hazırlıyoruz ve oyun odasının bütün oyuncaklarını da İl Müftülüğü olarak biz gönderiyoruz. Eğer çocuklarımız 4, 5 ve 6 yaşlarında din, değerler, ahlak ve Kur’an eğitimi alacak olursa onlar büyüdüklerinde anne-babalarına saygılı evlat; vatana, millete ve memlekete sevdalı genç, kendisini yaratan Rabbine ihlasla ve samimi bir kul olurlar.”

Konuşmaların ardında 84 çocuğa bisiklet hediye edildi.

Ödül törenine İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven, Akkışla Belediye Başkanı Ayhan Arslan, Akkışla İlçe Müftüsü Abdullah Korkut, daire amirleri, camiye ve yaz Kur’an kurslarına devam eden çocuklar, aileleri ve vatandaşlar katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan